Vrouwendag in avant-première

01/03/18 om 23:30 - Bijgewerkt om 14:21

Radio 1 viert Vrouwendag al in avant-première vier dagen eerder. Isolde Lasoen en band grasduinen op 4 maart in de fantastische Antwerpse zaal De Roma met het kruim van voornamelijk jonge Belgische zangeressen door meer dan een 50 jaar vrouwensongs.

Vrouwendag in avant-première

© Lady Linn

Welke zangeres kan u het meest bekoren met haar stem? Voor ons zouden dat Lisa Gerrard (Dead Can Dance) en Sinéad O'Connor ex-aequo op één wezen. Op 8 maart is het weer internationale Vrouwendag. Dan kan u op Radio 1 luisteren naar de volledige registratie van een heel aparte Radio 1 sessie rond werk van zangeressen uit de voorbije 50 jaar.

Vier dagen eerder concerteren in De Roma onder leiding van Isolde Lasoen (onder andere bekend als drumster van Daan), Angèle (zusje van Roméo Elvis, en al een fenomeen zonder één nummer uitgebracht te hebben), de ravissante Marie Daulne (Zap Mama), Oost- en West-Vlaanderen troef met Lady Linn, Stefanie Callebaut (zangeres van SX) en Hannelore Bedert. Slongs Dievanongs en de band Few Bits spelen een thuismatch.

Onder de noemer All The Singing Ladies, een knipoog naar Beyoncé brengen ze nummers van artiesten zo gevarieerd als Aretha Franklin, Blondie, Nina Simone, Cindy Lauper, Billie Holiday, Feist, Sade, Dolly Parton, Janis Joplin, Suzanne Vega en Beyoncé. Geen betere zaal om van al dat verrukkelijke vrouwelijks te genieten dan de warme Roma en enkele dagen later nagenieten op Radio 1. Vive les femmes.

All The Singing Ladies op 4 maart live in De Roma, Borgerhout en op 8 maart, integraal te beluisteren op Radio 1. Tickets en info: www.deroma.be.

Lees meer over: