In een regie van de Egyptische Laila Soliman blikt de Zuid-Afrikaanse schrijfster/performer Stacy Hardy terug op haar eigen ervaringen met de ziekte. Ze heeft het over de jaren voorafgaand aan de diagnose en de ellenlange en zware behandeling. Maar ze staat ook stil bij de politieke en sociale geschiedenis van Zuid-Afrika, en hoe deze tot vandaag doorwerkt in het algehele welzijn van het land. In Zuid-Afrika is tuberculose immers de meest voorkomende doodsoorzaak.

Naast Hardy staan de componisten en live musici Nancy Mounir en Neo Muyanga mee op het toneel. Museum of Lungs ging eerder deze maand in Johannesburg in première, en wordt door het Kaaitheater gecoproduceerd.

Laila Soliman en Stacy Hardy met Museum of Lungs: op woensdag 3 en donderdag 4 oktober om 20.30 uur in Kaaistudio's, Brussel. Info en tickets op www.kaaitheater.be, tel. 02/201 59 59.

In een regie van de Egyptische Laila Soliman blikt de Zuid-Afrikaanse schrijfster/performer Stacy Hardy terug op haar eigen ervaringen met de ziekte. Ze heeft het over de jaren voorafgaand aan de diagnose en de ellenlange en zware behandeling. Maar ze staat ook stil bij de politieke en sociale geschiedenis van Zuid-Afrika, en hoe deze tot vandaag doorwerkt in het algehele welzijn van het land. In Zuid-Afrika is tuberculose immers de meest voorkomende doodsoorzaak. Naast Hardy staan de componisten en live musici Nancy Mounir en Neo Muyanga mee op het toneel. Museum of Lungs ging eerder deze maand in Johannesburg in première, en wordt door het Kaaitheater gecoproduceerd. Laila Soliman en Stacy Hardy met Museum of Lungs: op woensdag 3 en donderdag 4 oktober om 20.30 uur in Kaaistudio's, Brussel. Info en tickets op www.kaaitheater.be, tel. 02/201 59 59.