20 gratis duotickets

Voor leden van de Artsenkrant Club hebben we 20 duotickets voor Brafa in de aanbieding. Het volstaat om een e-mail te sturen naar ak@roularta.be met vermelding van het AK-clubnummer. De eerste 20 zijn de winnaars. Zij zullen van Artsenkrant een bevestigingsmail krijgen. Waag uw kans nu!

Het is de familiegalerie Boon in Knokke die het werk van René Magritte (1898-1967) op de markt brengt. Sedert de verhuizing van de galerie van de Brusselse Zavel naar de mondaine badplaats, zit Boon Gallery niet om een stunt verlegen. Twee jaar geleden werd er een verkoopsexpo rond Claude Monet gehouden, vorig jaar stonden Paul Gauguin en Camille Pissarro in de kijker, en de voorbije zomer stuntte de galerie door zes werken van René Magritte tentoon te stellen, waarvan er twee te koop stonden. En nu dus, komt L'Oracle, een werk dat 30 jaar in privébezit was, boven water.

L'Oracle uit 1931

René Magritte schilderde L'Oracle in 1931, toen hij naar Brussel terugkeerde vanuit Parijs. In de Lichtstad had hij kennis gemaakt met de groep surrealisten rond André Breton. "Dit relatief vroege schilderij heeft reeds alle karakteristieke elementen van Magrittes meest herkenbare werken: de theatrale gordijnen, de witte wolkjes, de blauwe lucht, de licht-donker contrasten en het bevreemdende vuur", zegt Christophe Boon. "Al deze elementen zijn samengebracht als in een bizar visioen uit het onderbewustzijn".

Recordprijzen

Toen hij dit werk schilderde kon René Magritte nog niet leven van zijn kunst. Daarom werkte hij samen met zijn broer in hun reclamebureau Studio Dongo. Vandaag zal het werk een van de toppers van de kunstbeurs Brafa zijn. In maart dit jaar werd een werk van Magritte, La Corde Sensible (1960), in Londen geveild voor 16,7 miljoen euro. Dat record werd al meteen gebroken op 14 november 2017 voor het schilderij L'empire des lumières (1949) dat bij Christie's New York werd afgehamerd voor 20,5 miljoen dollar of omgerekend 17,5 miljoen euro.

Brafa, Brussels Art Fair, tot zondag 4 februari 2018. Tour & Taxis, Brussel. Info: www.brafa.art

Het is de familiegalerie Boon in Knokke die het werk van René Magritte (1898-1967) op de markt brengt. Sedert de verhuizing van de galerie van de Brusselse Zavel naar de mondaine badplaats, zit Boon Gallery niet om een stunt verlegen. Twee jaar geleden werd er een verkoopsexpo rond Claude Monet gehouden, vorig jaar stonden Paul Gauguin en Camille Pissarro in de kijker, en de voorbije zomer stuntte de galerie door zes werken van René Magritte tentoon te stellen, waarvan er twee te koop stonden. En nu dus, komt L'Oracle, een werk dat 30 jaar in privébezit was, boven water. L'Oracle uit 1931René Magritte schilderde L'Oracle in 1931, toen hij naar Brussel terugkeerde vanuit Parijs. In de Lichtstad had hij kennis gemaakt met de groep surrealisten rond André Breton. "Dit relatief vroege schilderij heeft reeds alle karakteristieke elementen van Magrittes meest herkenbare werken: de theatrale gordijnen, de witte wolkjes, de blauwe lucht, de licht-donker contrasten en het bevreemdende vuur", zegt Christophe Boon. "Al deze elementen zijn samengebracht als in een bizar visioen uit het onderbewustzijn".RecordprijzenToen hij dit werk schilderde kon René Magritte nog niet leven van zijn kunst. Daarom werkte hij samen met zijn broer in hun reclamebureau Studio Dongo. Vandaag zal het werk een van de toppers van de kunstbeurs Brafa zijn. In maart dit jaar werd een werk van Magritte, La Corde Sensible (1960), in Londen geveild voor 16,7 miljoen euro. Dat record werd al meteen gebroken op 14 november 2017 voor het schilderij L'empire des lumières (1949) dat bij Christie's New York werd afgehamerd voor 20,5 miljoen dollar of omgerekend 17,5 miljoen euro.Brafa, Brussels Art Fair, tot zondag 4 februari 2018. Tour & Taxis, Brussel. Info: www.brafa.art