De trein is hét vervoermiddel waarmee Kuifje de continenten doorkruist. De tentoonstelling toont in een intiem zaaltje een aantal originele prenten van Hergé, waaronder tekeningen uit de drie verschillende edities van De zwarte rotsen, resp. uit 1938, 1943 en 1966. De lokettenzaal van het museum toont tal van illustraties uit de verschillende albums. Doorheen het ganse museum, dat in augustus 2016 zijn eerste verjaardag vierde, duikt Kuifje bovendien op vele plaatsen op. Zo moet de bezoeker op zoek gaan naar diverse reiskoffers gevuld met documentatie die door Hergé's vader Alexis Remi werd verzameld en gearchiveerd en de tekenaar tot inspiratie diende.

Van 7 tot 77

Na de reis naar Moskou zal de trein nog in vele verhalen opduiken. Dat is onder meer het geval in Kuifje in Amerika, Kuifje in Afrika, De 7 kristallen bollen, De blauwe Lotus, De Zonnetempel, Het gebroken oor, De sigaren van de farao en De zwarte rotsen. Zijn de albums van Kuifje bestemd voor een publiek van 7 tot 77, dan geldt dit evenzeer voor deze tentoonstelling. Het is een waar genoegen voor jong en oud om in het museum op zoek te gaan naar de sporen van de beroemde reporter. Soms moet je zelfs tot in de wagons gaan zoeken om elementen van de tentoonstelling terug te vinden. Wist u overigens dat Hergé voor de collectie Zien is Weten ook een serie tekeningen van locomotieven heeft gemaakt waarop de figuren van Kuifje en Bobby figureren? Ook die kunt u terugvinden op de tentoonstelling.

Voor de gelegenheid zal trouwens een met tekeningen van Hergé gedecoreerde trein dagelijks worden ingezet op het traject Antwerpen-Nijvel, met stop in het station van Schaarbeek. Voor dat station kunt u ook in ware grootte de gele wagon met Loch Lomond whisky zien die opduikt in het album De zwarte rotsen.

Knap werk alleszins van François Schuiten die eerst de museale indeling van Train World voor zijn rekening nam en nu deze tentoonstelling vorm gaf.

Nieuw ingekleurd album

Kuifje heeft een ontzettend drukke agenda dezer dagen. In het Grand Palais in Parijs loopt nog tot 15 januari 2016 de prachtige tentoonstelling Hergé. Op 10 januari 2017 zal overigens voor het eerst, zowel in het Frans als het Nederlands, een ingekleurde versie van Kuifje in het land van de Sovjets verschijnen. Als dat geen heuglijk nieuws is voor de vrienden van Kuifje.

Hergé, Kuifje en de treinen. Tot 16 april 2017 in Train World, station Schaarbeek. Open di tot zo van 10u tot 17u (kassa sluit om 15u30). Tickets te koop in alle stations of op www.detrein.be

De trein is hét vervoermiddel waarmee Kuifje de continenten doorkruist. De tentoonstelling toont in een intiem zaaltje een aantal originele prenten van Hergé, waaronder tekeningen uit de drie verschillende edities van De zwarte rotsen, resp. uit 1938, 1943 en 1966. De lokettenzaal van het museum toont tal van illustraties uit de verschillende albums. Doorheen het ganse museum, dat in augustus 2016 zijn eerste verjaardag vierde, duikt Kuifje bovendien op vele plaatsen op. Zo moet de bezoeker op zoek gaan naar diverse reiskoffers gevuld met documentatie die door Hergé's vader Alexis Remi werd verzameld en gearchiveerd en de tekenaar tot inspiratie diende.Van 7 tot 77Na de reis naar Moskou zal de trein nog in vele verhalen opduiken. Dat is onder meer het geval in Kuifje in Amerika, Kuifje in Afrika, De 7 kristallen bollen, De blauwe Lotus, De Zonnetempel, Het gebroken oor, De sigaren van de farao en De zwarte rotsen. Zijn de albums van Kuifje bestemd voor een publiek van 7 tot 77, dan geldt dit evenzeer voor deze tentoonstelling. Het is een waar genoegen voor jong en oud om in het museum op zoek te gaan naar de sporen van de beroemde reporter. Soms moet je zelfs tot in de wagons gaan zoeken om elementen van de tentoonstelling terug te vinden. Wist u overigens dat Hergé voor de collectie Zien is Weten ook een serie tekeningen van locomotieven heeft gemaakt waarop de figuren van Kuifje en Bobby figureren? Ook die kunt u terugvinden op de tentoonstelling.Voor de gelegenheid zal trouwens een met tekeningen van Hergé gedecoreerde trein dagelijks worden ingezet op het traject Antwerpen-Nijvel, met stop in het station van Schaarbeek. Voor dat station kunt u ook in ware grootte de gele wagon met Loch Lomond whisky zien die opduikt in het album De zwarte rotsen.Knap werk alleszins van François Schuiten die eerst de museale indeling van Train World voor zijn rekening nam en nu deze tentoonstelling vorm gaf.Nieuw ingekleurd albumKuifje heeft een ontzettend drukke agenda dezer dagen. In het Grand Palais in Parijs loopt nog tot 15 januari 2016 de prachtige tentoonstelling Hergé. Op 10 januari 2017 zal overigens voor het eerst, zowel in het Frans als het Nederlands, een ingekleurde versie van Kuifje in het land van de Sovjets verschijnen. Als dat geen heuglijk nieuws is voor de vrienden van Kuifje.Hergé, Kuifje en de treinen. Tot 16 april 2017 in Train World, station Schaarbeek. Open di tot zo van 10u tot 17u (kassa sluit om 15u30). Tickets te koop in alle stations of op www.detrein.be