Het stuk speelt zich niet toevallig af in de jaren 1940 wanneer ratten, als metafoor voor het nazisme, de stad Oran overspoelen. Na het uitbreken van een plaag sluit de stad de poorten en houdt zijn volledige bevolking in quarantaine opgesloten. Dokter Bernard Rieux probeert de nodige maatregelen te nemen om de stad te behoeden van de ondergang. Een laborant zoekt koortsachtig naar een serum. Een priester zoekt naar betekenis. Morele keuzes dringen zich urgenter dan anders op. Het leven valt stil. De essentie van het bestaan komt bovendrijven. Angst en moed vechten om aandacht. De actualiteit lijkt absurd.

In 2005 maakte het Antwerpse theatergezelschap furore met de bewerking van Camus' roman, toen onder de titel La Merde. SKaGeN was haar tijd vooruit met deze blue-key voorstelling, waarbij de acteurs in een zelfgebouwde maquette van Oran speelden. Door de recente gebeurtenissen krijgt het stuk een akelige actualiteitswaarde. Hopelijk kunnen we het straks ook samen weer op de planken zien.

De Pest door SKaGeN, van donderdag 9april t/m zaterdag 11 april, telkens om 20u: www.skagen.be/nl/stream

Het stuk speelt zich niet toevallig af in de jaren 1940 wanneer ratten, als metafoor voor het nazisme, de stad Oran overspoelen. Na het uitbreken van een plaag sluit de stad de poorten en houdt zijn volledige bevolking in quarantaine opgesloten. Dokter Bernard Rieux probeert de nodige maatregelen te nemen om de stad te behoeden van de ondergang. Een laborant zoekt koortsachtig naar een serum. Een priester zoekt naar betekenis. Morele keuzes dringen zich urgenter dan anders op. Het leven valt stil. De essentie van het bestaan komt bovendrijven. Angst en moed vechten om aandacht. De actualiteit lijkt absurd. In 2005 maakte het Antwerpse theatergezelschap furore met de bewerking van Camus' roman, toen onder de titel La Merde. SKaGeN was haar tijd vooruit met deze blue-key voorstelling, waarbij de acteurs in een zelfgebouwde maquette van Oran speelden. Door de recente gebeurtenissen krijgt het stuk een akelige actualiteitswaarde. Hopelijk kunnen we het straks ook samen weer op de planken zien.De Pest door SKaGeN, van donderdag 9april t/m zaterdag 11 april, telkens om 20u: www.skagen.be/nl/stream