Op Gedichtendag 2020 werd Seckou officieel aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Twee jaar lang schrijft hij stadsgedichten over wat hem raakt in Antwerpen. Dat wil hij niet alleen doen, maar samen met de Antwerpenaar. Op 21 maart -- Wereld Poëziedag -- roept hij op om samen een bemoedigend stadsgedicht te schrijven om deze moeilijke tijden te overwinnen. Seckou vraagt om bemoedigende woorden, verzen, regels en bedenkingen bij elkaar te schrijven en hem te bezorgen. Hij maakt daarmee één groot stadsgedicht dat hij als een krachtveld rond Antwerpen plaatst.

Slampoëzie

Seckou Ouologuem (1985) is slamdichter. Hij schrijft toegankelijke Nederlandstalige slam poëzie met veel woordspel en humor en met aandacht voor stedelijkheid. Seckou is één van de grondleggers van de slam in Antwerpen en Vlaanderen. Hij is mede-oprichter van Capital Slam, een Vlaamse Scholencompetitie voor poëzie in al haar vormen en van Word Wa(ar), een podiumvoorstelling op basis van woordbattles. In Antwerpen programmeert hij Wordt in het Letterenhuis en het Felix Poetry Festival in Het Bos. Seckou is twee jaar lang stadsdichter van Antwerpen, en volgt daarmee Maud Vanhauwaert op. De stad koos voor Seckou vanwege zijn slimme slam poëzie met aandacht voor stedelijkheid. Antwerpen Boekenstad begeleidt de stadsdichter in zijn taak.

Corona

Ter gelegenheid van Wereld Poëziedag ontvingen we ook een op de actualiteit toegespitst gedicht van dr. Luc Triest:

Was het maar een azalea

Dan was het mooi en liefelijk

Maar nu is het bedrieglijk

Verraderlijk en sluw

En vol afschuw

Waar we ons moeten tegen wapenen

En niet aan laten vergapen

Maar bevechten

Tot het zal wegebben

Allen aan een zeil trekken

Allen samen erbij betrekken

Zodat we de overhand krijgen

En zo het virus klein krijgen

Misschien zullen we dan beseffen

Hoe kwetsbaar ons leven kan wegebben

Waarom maken we ons dan over andere zaken druk

Als alles, in een ogenblik, kan gaan stuk

Dr. Luc Triest

Tot 5 april kunt u uw tekst indienen via inzendingen@iedereenstadsdichter.be en/of delen via www.facebook.com/iedereenstadsdichter. Seckou zal rond 12 april zijn bemoedigend stadsgedicht presenteren, gemaakt uit de ingezonden regels. Het gedicht zal ook te lezen zijn op het nieuwe platform www.iedereenstadsdichter.be dat tegen dan online gaat.

Op Gedichtendag 2020 werd Seckou officieel aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Twee jaar lang schrijft hij stadsgedichten over wat hem raakt in Antwerpen. Dat wil hij niet alleen doen, maar samen met de Antwerpenaar. Op 21 maart -- Wereld Poëziedag -- roept hij op om samen een bemoedigend stadsgedicht te schrijven om deze moeilijke tijden te overwinnen. Seckou vraagt om bemoedigende woorden, verzen, regels en bedenkingen bij elkaar te schrijven en hem te bezorgen. Hij maakt daarmee één groot stadsgedicht dat hij als een krachtveld rond Antwerpen plaatst. SlampoëzieSeckou Ouologuem (1985) is slamdichter. Hij schrijft toegankelijke Nederlandstalige slam poëzie met veel woordspel en humor en met aandacht voor stedelijkheid. Seckou is één van de grondleggers van de slam in Antwerpen en Vlaanderen. Hij is mede-oprichter van Capital Slam, een Vlaamse Scholencompetitie voor poëzie in al haar vormen en van Word Wa(ar), een podiumvoorstelling op basis van woordbattles. In Antwerpen programmeert hij Wordt in het Letterenhuis en het Felix Poetry Festival in Het Bos. Seckou is twee jaar lang stadsdichter van Antwerpen, en volgt daarmee Maud Vanhauwaert op. De stad koos voor Seckou vanwege zijn slimme slam poëzie met aandacht voor stedelijkheid. Antwerpen Boekenstad begeleidt de stadsdichter in zijn taak.CoronaTer gelegenheid van Wereld Poëziedag ontvingen we ook een op de actualiteit toegespitst gedicht van dr. Luc Triest:Was het maar een azaleaDan was het mooi en liefelijkMaar nu is het bedrieglijkVerraderlijk en sluwEn vol afschuwWaar we ons moeten tegen wapenenEn niet aan laten vergapenMaar bevechtenTot het zal wegebbenAllen aan een zeil trekkenAllen samen erbij betrekkenZodat we de overhand krijgenEn zo het virus klein krijgenMisschien zullen we dan beseffenHoe kwetsbaar ons leven kan wegebbenWaarom maken we ons dan over andere zaken drukAls alles, in een ogenblik, kan gaan stukDr. Luc TriestTot 5 april kunt u uw tekst indienen via inzendingen@iedereenstadsdichter.be en/of delen via www.facebook.com/iedereenstadsdichter. Seckou zal rond 12 april zijn bemoedigend stadsgedicht presenteren, gemaakt uit de ingezonden regels. Het gedicht zal ook te lezen zijn op het nieuwe platform www.iedereenstadsdichter.be dat tegen dan online gaat.