De culturele sector heeft het zwaar te verduren. Gelukkig zijn zowel artiesten als organisatoren uitermate creatief. Zo pikte u misschien al wel een miniconcertje mee via facebook of andere social media waarop artiesten van alle slag een livestream vanuit hun studio delen. Zo kan je zelfs concerten 'virtueel' bijwonen die in zalen zonder publiek worden opgevoerd.

De beste concertzaal van het land, Ancienne Belgique, bood lang voor er van corona sprake was al simultane streaming aan, voor zij die geen ticket hadden kunnen bemachtigen. We herinneren ons nog levendig het concert van Iggy Pop op 1 december 1999 in de Brusselse Ancienne Belgique. Was u er ook bij? Dan kan u via www.abconcerts.be herinneringen ophalen. Voor de afwezigen, een absolute aanrader. Sinds 16 maart staat die livestream van Iggy Pop online en sindsdien voegde AB er elke dag een concert aan toe.

Blijf in uw kot

Het aanbod is net zoals de gewone programmatie erg eclectisch, van Sinéad O'Connor tot Charles Bradley. Voor jong en minder jong. Van survivor Arno staat zijn concert van 25 januari online. Op Spotify vindt u de AB Canapéplaylist, een al even gevarieerde lijst om vanuit uw salonzetel te beluisteren. Op de site van Radio 1 kan u genieten van de Blijf in uw kot sessies met het kruim van de Belgische artiesten. Heel origineel is sinds 28 maart het initiatief De fakkel van de Antwerpse concertzaal Trix. Elke avond om 19u covert een Belgische artiest de volgende en zo doorkruist een muzikale fakkel het nationale muzieklandschap. De Mens, Admiral Freebee, Equal Idiots zijn maar enkele van de artiesten die de fakkel al doorgaven.

Lady Gaga met tal van vedetten in de bres voor de WHO., © Lady Gaga
Lady Gaga met tal van vedetten in de bres voor de WHO. © © Lady Gaga

Together at home

Trump mag dan wel de Amerikaanse bijdrage aan de WHO willen bevriezen. Amerikaanse artiesten als Lady Gaga zullen samen met kleppers als Billie Eilish en Paul McCartney aantreden op een live benefietconcert zonder publiek ten voordele van de WHO getiteld One World: Together at Home op 18 april. Niet live te streamen vanuit ons land maar wel 's anderendaags een ruime samenvatting via BBC.

Leve de muziek.

Meer info op abconcerts.be, Trixonline.be, Radio1.be en voor het WHO-concert: www.globalcitizen.org/

De culturele sector heeft het zwaar te verduren. Gelukkig zijn zowel artiesten als organisatoren uitermate creatief. Zo pikte u misschien al wel een miniconcertje mee via facebook of andere social media waarop artiesten van alle slag een livestream vanuit hun studio delen. Zo kan je zelfs concerten 'virtueel' bijwonen die in zalen zonder publiek worden opgevoerd. De beste concertzaal van het land, Ancienne Belgique, bood lang voor er van corona sprake was al simultane streaming aan, voor zij die geen ticket hadden kunnen bemachtigen. We herinneren ons nog levendig het concert van Iggy Pop op 1 december 1999 in de Brusselse Ancienne Belgique. Was u er ook bij? Dan kan u via www.abconcerts.be herinneringen ophalen. Voor de afwezigen, een absolute aanrader. Sinds 16 maart staat die livestream van Iggy Pop online en sindsdien voegde AB er elke dag een concert aan toe. Het aanbod is net zoals de gewone programmatie erg eclectisch, van Sinéad O'Connor tot Charles Bradley. Voor jong en minder jong. Van survivor Arno staat zijn concert van 25 januari online. Op Spotify vindt u de AB Canapéplaylist, een al even gevarieerde lijst om vanuit uw salonzetel te beluisteren. Op de site van Radio 1 kan u genieten van de Blijf in uw kot sessies met het kruim van de Belgische artiesten. Heel origineel is sinds 28 maart het initiatief De fakkel van de Antwerpse concertzaal Trix. Elke avond om 19u covert een Belgische artiest de volgende en zo doorkruist een muzikale fakkel het nationale muzieklandschap. De Mens, Admiral Freebee, Equal Idiots zijn maar enkele van de artiesten die de fakkel al doorgaven.Trump mag dan wel de Amerikaanse bijdrage aan de WHO willen bevriezen. Amerikaanse artiesten als Lady Gaga zullen samen met kleppers als Billie Eilish en Paul McCartney aantreden op een live benefietconcert zonder publiek ten voordele van de WHO getiteld One World: Together at Home op 18 april. Niet live te streamen vanuit ons land maar wel 's anderendaags een ruime samenvatting via BBC. Leve de muziek. Meer info op abconcerts.be, Trixonline.be, Radio1.be en voor het WHO-concert: www.globalcitizen.org/