De carrière van Robert Groslot begon eind de jaren 1970 toen hij laureaat werd van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Daarna startte hij een carrière als concertpianist, later als pianodocent en als artistiek directeur van het Antwerpse Conservatorium.

Komisch

Als dirigent werd Groslot bij een breed publiek bekend omdat hij vele jaren het orkest van de Night of the Proms leidde. Afgelopen jaren stortte Groslot zich op het componeren en leverde hij onder meer een paar mooie concerto's. Nu is hij met Macho aan zijn eerste kameropera toe. In de kameropera Macho worden drie zangers door een 8-koppig gelegenheidsensemble begeleid. Met medewerking van theatermaker Thomas Janssens en librettist Ralph Broost werd het een humoristische kameropera in het Nederlands.

Deze kameropera is een ironische knipoog naar ons beeld van de liefde: "Ware liefde is een werkwoord" of "de relatie tussen vrouw en man is een lach en een traan." In het verhaal gaat het over Kitty en Klaus die zeer verschillend zijn. Een sprankelende, levenslustige Kitty staat tegenover de introverte Klaus, een trouwe grijze muis die wegdroomt bij de romantische liefde.

Maar tegengestelden trekken elkaar aan. De overige personages geven naar hartenlust commentaar en adviezen aan het koppel: humor blijkt daarbij niet alleen relevant, ze is levensnoodzakelijk. En er lopen heel wat macho's rond in de wereld van Kitty en Klaus.

Stefaan Degand

Deze Nederlandstalige komische opera heeft drie hoofdpersonages. Tenor Stefan Cifolielli (levert de commentaarstemmen) en sopraan Liesbeth Devos (Kitty) zijn ervaren operazangers, en dan is er nog Stefaan Degand die zijn bronzen bariton gaat aanboren.

Degand is niet alleen een uitstekend acteur, hij startte ook ooit een operaopleiding aan het conservatorium en kan echt wel goed zingen. Als fervent liefhebber van klassieke muziek duikt hij geregeld op in die wereld als acteur en/of zanger zoals afgelopen jaren in Peter en de Wolf en Ivan de Verschrikkelijke van Prokofiev, of in Ik wou, een muziektheaterproductie van Walpurgis. Nu zal hij ongetwijfeld zijn mannetje staan als hoofdpersonage Klaus in deze nieuwe kameropera.

Macho is te zien op 1, 3 mei om 20u en 4 mei om 15u en 20u in zaal Horta in Antwerpen - www.deepbridge.be

De carrière van Robert Groslot begon eind de jaren 1970 toen hij laureaat werd van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Daarna startte hij een carrière als concertpianist, later als pianodocent en als artistiek directeur van het Antwerpse Conservatorium.Als dirigent werd Groslot bij een breed publiek bekend omdat hij vele jaren het orkest van de Night of the Proms leidde. Afgelopen jaren stortte Groslot zich op het componeren en leverde hij onder meer een paar mooie concerto's. Nu is hij met Macho aan zijn eerste kameropera toe. In de kameropera Macho worden drie zangers door een 8-koppig gelegenheidsensemble begeleid. Met medewerking van theatermaker Thomas Janssens en librettist Ralph Broost werd het een humoristische kameropera in het Nederlands.Deze kameropera is een ironische knipoog naar ons beeld van de liefde: "Ware liefde is een werkwoord" of "de relatie tussen vrouw en man is een lach en een traan." In het verhaal gaat het over Kitty en Klaus die zeer verschillend zijn. Een sprankelende, levenslustige Kitty staat tegenover de introverte Klaus, een trouwe grijze muis die wegdroomt bij de romantische liefde.Maar tegengestelden trekken elkaar aan. De overige personages geven naar hartenlust commentaar en adviezen aan het koppel: humor blijkt daarbij niet alleen relevant, ze is levensnoodzakelijk. En er lopen heel wat macho's rond in de wereld van Kitty en Klaus.Deze Nederlandstalige komische opera heeft drie hoofdpersonages. Tenor Stefan Cifolielli (levert de commentaarstemmen) en sopraan Liesbeth Devos (Kitty) zijn ervaren operazangers, en dan is er nog Stefaan Degand die zijn bronzen bariton gaat aanboren.Degand is niet alleen een uitstekend acteur, hij startte ook ooit een operaopleiding aan het conservatorium en kan echt wel goed zingen. Als fervent liefhebber van klassieke muziek duikt hij geregeld op in die wereld als acteur en/of zanger zoals afgelopen jaren in Peter en de Wolf en Ivan de Verschrikkelijke van Prokofiev, of in Ik wou, een muziektheaterproductie van Walpurgis. Nu zal hij ongetwijfeld zijn mannetje staan als hoofdpersonage Klaus in deze nieuwe kameropera.