Nationale en internationale dichters zorgen voor performances en workshops op verschillende locaties in Brussel en nu dus ook voor de eerste keer in het UZ Brussel. Dit jaar staat het Poetry Fest in het teken van '100 jaar Dada' en 'Cabaret Voltaire'.

Op vrijdagmiddag vinden in het UZ Brussel een aantal activiteiten plaats. Een tiental Nederlandstalige en Franstalige dichters zullen in het kinderziekenhuis workshops rond een poëziedoos voorzien. Gedichten zullen worden uitgedeeld aan medewerkers, patiënten en bezoekers aan de hoofdingang van het UZ Brussel. De gedichten zijn symbolisch verpakt in medicatiedoosjes. Zo wordt poëzie als een 'medicijn' aangeboden.

De dichters gaan ook op pad in het ziekenhuis om poëzie te schrijven met en voor patiënten. Dat doen ze onder het thema 'Daar zijn geen woorden voor'. De titel verwijst naar het feit dat mensen in moeilijke situaties vaak moeilijk kunnen uitleggen hoe het voelt, terwijl ouderen de woorden soms vergeten, en kinderen de woorden nog niet kennen.

Daar zijn geen woorden voor, op vrijdag 9 september, van 13u30 tot 16u in UZ Brussel. Info: http://poetryfest.brussels/

Nationale en internationale dichters zorgen voor performances en workshops op verschillende locaties in Brussel en nu dus ook voor de eerste keer in het UZ Brussel. Dit jaar staat het Poetry Fest in het teken van '100 jaar Dada' en 'Cabaret Voltaire'.Op vrijdagmiddag vinden in het UZ Brussel een aantal activiteiten plaats. Een tiental Nederlandstalige en Franstalige dichters zullen in het kinderziekenhuis workshops rond een poëziedoos voorzien. Gedichten zullen worden uitgedeeld aan medewerkers, patiënten en bezoekers aan de hoofdingang van het UZ Brussel. De gedichten zijn symbolisch verpakt in medicatiedoosjes. Zo wordt poëzie als een 'medicijn' aangeboden.De dichters gaan ook op pad in het ziekenhuis om poëzie te schrijven met en voor patiënten. Dat doen ze onder het thema 'Daar zijn geen woorden voor'. De titel verwijst naar het feit dat mensen in moeilijke situaties vaak moeilijk kunnen uitleggen hoe het voelt, terwijl ouderen de woorden soms vergeten, en kinderen de woorden nog niet kennen.Daar zijn geen woorden voor, op vrijdag 9 september, van 13u30 tot 16u in UZ Brussel. Info: http://poetryfest.brussels/