Het Museum van Elsene is een buitenbeentje in het Brusselse cultuuraanbod. De tentoonstellingen zijn vaak van hoog niveau en komen vooral verrassend uit de hoek. Dat is dit keer niet anders. Met Pierre & Gilles heeft het museum een kunstenaarsduo in huis gehaald dat al ruim 40 jaar eigenzinnig een eigen weg heeft bewandeld in het kunstenlandschap. De expositie is samengesteld door niemand minder dan Sophie Duplaix, hoofdconservator van de collectie hedendaagse kunst van het Parijse Centre Pompidou.

Slotweekend

Dit weekend hebt u een laatste kans om binnen te treden in de wondere wereld van Pierre Commoy (°1950) en Gilles Blanchard (°1953) die in 40 jaar een heel bijzonder en consistent parcours hebben afgelegd. Rode draad in hun oeuvre is het pimpen van fotografie, waarvoor zij verschillende technieken aanwenden. De resultaten zien er vaal sprookjesachtig uit. Maar vergis u niet: er zit ook vaak een donkere kant onder de huid van het kunstwerk, zoals de titel van de expositie Clair-Obscur aangeeft.

Tal van beroemdheden hebben zich door Pierre & Gilles laten portretteren. We denken hierbij daarbij aan Cathérine Deneuve, Sylvie Vartan, Isabelle Huppert, en voor de jongeren aan Madonna, Nina Hagen, Stromae én Conchita Wurst. Maar het duo heeft ook tal van zelfportretten gecreëerd. Vaak begeven ze zich op de snijlijn tussen kitsch en kunst. Een vleugje erotiek en horror doen de rest.

Zo hebt u meteen voldoende inspiratie om zondag tijdens het creatief atelier zelf aan de slag te gaan. Breng zelf een foto mee. Ga van dat kiekje uit en bouw zelf je decor op. Dompel je onder in een waterval van lovertjes, plakpapiertjes en veren en maak een sprookjesachtig zelfportret.

Een beetje in dezelfde sfeer ligt het werk van Delphine Boël dat eveneens kan bekeken worden in het Museum van Elsene. Soms brutaal, vaak sarcastisch met een flinke korrel humor en ironie.

Pierre & Gilles. Clair-obscur. Tot en met zondag 14 mei in het Museum van Elsene. Open van 9u30 tot 17u. www.museumvanelsene.be.

Creatief atelier. Zondag 14 mei van 14u30 tot 16u30. Inschrijven vanaf 14u. Plaatsen zijn beperkt.

Het Museum van Elsene is een buitenbeentje in het Brusselse cultuuraanbod. De tentoonstellingen zijn vaak van hoog niveau en komen vooral verrassend uit de hoek. Dat is dit keer niet anders. Met Pierre & Gilles heeft het museum een kunstenaarsduo in huis gehaald dat al ruim 40 jaar eigenzinnig een eigen weg heeft bewandeld in het kunstenlandschap. De expositie is samengesteld door niemand minder dan Sophie Duplaix, hoofdconservator van de collectie hedendaagse kunst van het Parijse Centre Pompidou.SlotweekendDit weekend hebt u een laatste kans om binnen te treden in de wondere wereld van Pierre Commoy (°1950) en Gilles Blanchard (°1953) die in 40 jaar een heel bijzonder en consistent parcours hebben afgelegd. Rode draad in hun oeuvre is het pimpen van fotografie, waarvoor zij verschillende technieken aanwenden. De resultaten zien er vaal sprookjesachtig uit. Maar vergis u niet: er zit ook vaak een donkere kant onder de huid van het kunstwerk, zoals de titel van de expositie Clair-Obscur aangeeft. Tal van beroemdheden hebben zich door Pierre & Gilles laten portretteren. We denken hierbij daarbij aan Cathérine Deneuve, Sylvie Vartan, Isabelle Huppert, en voor de jongeren aan Madonna, Nina Hagen, Stromae én Conchita Wurst. Maar het duo heeft ook tal van zelfportretten gecreëerd. Vaak begeven ze zich op de snijlijn tussen kitsch en kunst. Een vleugje erotiek en horror doen de rest. Zo hebt u meteen voldoende inspiratie om zondag tijdens het creatief atelier zelf aan de slag te gaan. Breng zelf een foto mee. Ga van dat kiekje uit en bouw zelf je decor op. Dompel je onder in een waterval van lovertjes, plakpapiertjes en veren en maak een sprookjesachtig zelfportret.Een beetje in dezelfde sfeer ligt het werk van Delphine Boël dat eveneens kan bekeken worden in het Museum van Elsene. Soms brutaal, vaak sarcastisch met een flinke korrel humor en ironie. Pierre & Gilles. Clair-obscur. Tot en met zondag 14 mei in het Museum van Elsene. Open van 9u30 tot 17u. www.museumvanelsene.be.Creatief atelier. Zondag 14 mei van 14u30 tot 16u30. Inschrijven vanaf 14u. Plaatsen zijn beperkt.