Het Wereldfeest Leuven belooft dit jaar een ware happening te worden met een denderende muziekaffiche (aangevoerd door reggaeband Pura Vida), Nepalese dans, animatie, workshops allerhande én een debat met onder anderen Europarlementslid Bart Staes (Groen) over eerlijke en duurzame wereldhandel.

Plattelandsontwikkeling

Ook Congodorpen is van de partij: een mooie gelegenheid om in een prachtig kader nader kennis te maken met deze organisatie. In 2017 gaat Congodorpen immers van start met een nieuw programma rond onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. Opnieuw kiezen we voor geïntegreerde plattelandsontwikkeling, ditmaal in vier projectregio's: Popokabaka (Kwango provincie), Bikoro (Evenaarsprovincie), Boto (Zuid-Ubangi) en Yakoma (Noord-Ubangi).

Congodorpen vertrekt daarbij volledig vanuit de noden en wensen van de lokale bevolking, brengt mannen en vrouwen samen in lokale ontwikkelingscomités, waar nagedacht wordt over de toekomst van het dorp. Het comité legt prioriteiten vast, stelt een plan op, beheert haar eigen ontwikkelingsfonds en gaat vervolgens met steun van Congodorpen aan de slag met de initiatieven. De projecten worden uitgewerkt in functie van de noden van de bevolking én worden lokaal beheerd.

Vrijwilligers gezocht

Wil je graag mee je schouders zetten onder het verhaal van Congodorpen? Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek kunt u zaterdag 3 juni terecht op het Wereldfeest Leuven, in Park De Bruul vanaf 13u. U kunt Congodorpen ook ontmoeten op 23 juli op de Noord-Zuidmarkt Genk en op 26 augustus tijdens Beleef Congo in Wetteren. Op 8 en 9 juli strijkt in Leuven ook het Future Proof Festival neer, in het zelfde Bruulpark.

U kunt natuurlijk ook Congodorpen en haar projecten ondersteunen met een vrije gift of doorlopende opdracht. Het bankrekeningnummer is BE27 7855 4290 6173. Giften vanaf 40 euro op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar.

Het Wereldfeest Leuven belooft dit jaar een ware happening te worden met een denderende muziekaffiche (aangevoerd door reggaeband Pura Vida), Nepalese dans, animatie, workshops allerhande én een debat met onder anderen Europarlementslid Bart Staes (Groen) over eerlijke en duurzame wereldhandel.PlattelandsontwikkelingOok Congodorpen is van de partij: een mooie gelegenheid om in een prachtig kader nader kennis te maken met deze organisatie. In 2017 gaat Congodorpen immers van start met een nieuw programma rond onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. Opnieuw kiezen we voor geïntegreerde plattelandsontwikkeling, ditmaal in vier projectregio's: Popokabaka (Kwango provincie), Bikoro (Evenaarsprovincie), Boto (Zuid-Ubangi) en Yakoma (Noord-Ubangi).Congodorpen vertrekt daarbij volledig vanuit de noden en wensen van de lokale bevolking, brengt mannen en vrouwen samen in lokale ontwikkelingscomités, waar nagedacht wordt over de toekomst van het dorp. Het comité legt prioriteiten vast, stelt een plan op, beheert haar eigen ontwikkelingsfonds en gaat vervolgens met steun van Congodorpen aan de slag met de initiatieven. De projecten worden uitgewerkt in functie van de noden van de bevolking én worden lokaal beheerd.Vrijwilligers gezochtWil je graag mee je schouders zetten onder het verhaal van Congodorpen? Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek kunt u zaterdag 3 juni terecht op het Wereldfeest Leuven, in Park De Bruul vanaf 13u. U kunt Congodorpen ook ontmoeten op 23 juli op de Noord-Zuidmarkt Genk en op 26 augustus tijdens Beleef Congo in Wetteren. Op 8 en 9 juli strijkt in Leuven ook het Future Proof Festival neer, in het zelfde Bruulpark.U kunt natuurlijk ook Congodorpen en haar projecten ondersteunen met een vrije gift of doorlopende opdracht. Het bankrekeningnummer is BE27 7855 4290 6173. Giften vanaf 40 euro op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar.