Antwerp Symphony Orchestra

Philippe Herreweghe neemt het Antwerp Symphony Orchestra mee naar het Wenen van weleer. Zijn historisch geïnformeerde lezing van Strauss' meest fijnzinnige orkestwalsen combineert hij met een feestelijke vocale toets waarvoor de Nederlandse sopraan Kelly God garant staat.

Op 6 januari om 15u en 20u in De Roma Borgerhout - 7 januari om 11u en 15u in CC Hasselt. www.antwerpsymphonyorchestra.be.

Opera Vlaanderen

Het Nieuwjaarsconcert van Opera Vlaanderen is een feestelijke hommage aan de eerder dit jaar overleden Alberto Zedda. De Italiaanse maestro en Rossini-specialist die een sterke band met Opera Vlaanderen had, werd 89. Hij wordt geëerd door het kruim van de Italiaanse belcantozangers, die geregeld met hem samenwerkten. Zij zorgen voor vocaal Rossini-vuurwerk dat veel bewonderaars kent.

Op 20 januari om 20 uur in Koningin Elisabethzaal Antwerpen. www.operaballet.be.

Brussels Philharmonic

Brussels Philharmonic combineert de traditionele Weense walsen met jazz, swing en broadway-grandeur. Giancarlo Guerrero is de gastheer voor dit bruisende nieuwjaarsconcert met een Amerikaans randje.

Op 5 en 6 januari om 20u15 in Flagey Brussel - 7 januari om 15u in Concertgebouw Brugge. www.brusselsphilharmonic.be.

Nationaal Orkest van België

Het Nationaal Orkest van België viert Nieuwjaar over heel het land met de Britse dirigent Duncan Ward. Ook zij mixen het Weense repertoire met een aantal swingende en dansbare werken. Het publiek zal ook kunnen smullen van Till Eulenspiegels lustige Streiche, het fascinerende symfonisch gedicht van Richard Strauss.

Op 4 januari om 20u in 30CC Schouwburg Leuven - 5 januari om 19u in CC Virton - 6 januari om 18 uur in de Spil Roeselare - 7 jan. om 15 uur bij Bozar Brussel - 14 januari om 15 uur in het Kursaal Oostende. www.nob.be.

Symfonieorkest Vlaanderen

Symfonieorkest Vlaanderen ten slotte zet Leve Lenny! boven haar Nieuwjaarsconcerten. In 2018 zou de legendarische Leonard Bernstein 100 kaarsjes mogen uitblazen. De Amerikaan was een veelzijdig componist en inspirerende dirigent. Dirk Brossé leidt de feestelijkheden voor zijn idool en voegt er werken van eigen hand aan toe. De talentvolle Belgische sopraan Katrien Baerts viert enthousiast mee.

Op 11 januari om 20u in Concertgebouw Brugge - 13 januari om 20u in CC Heist-op-den-Berg - 14 januari om 16u30 in deSingel Antwerpen - 21 januari om 15u in de Bijloke Gent - 28 januari om 15u in de Spil Roeselare. www.symfonieorkest.be.

Antwerp Symphony OrchestraPhilippe Herreweghe neemt het Antwerp Symphony Orchestra mee naar het Wenen van weleer. Zijn historisch geïnformeerde lezing van Strauss' meest fijnzinnige orkestwalsen combineert hij met een feestelijke vocale toets waarvoor de Nederlandse sopraan Kelly God garant staat.Op 6 januari om 15u en 20u in De Roma Borgerhout - 7 januari om 11u en 15u in CC Hasselt. www.antwerpsymphonyorchestra.be.Opera VlaanderenHet Nieuwjaarsconcert van Opera Vlaanderen is een feestelijke hommage aan de eerder dit jaar overleden Alberto Zedda. De Italiaanse maestro en Rossini-specialist die een sterke band met Opera Vlaanderen had, werd 89. Hij wordt geëerd door het kruim van de Italiaanse belcantozangers, die geregeld met hem samenwerkten. Zij zorgen voor vocaal Rossini-vuurwerk dat veel bewonderaars kent.Op 20 januari om 20 uur in Koningin Elisabethzaal Antwerpen. www.operaballet.be.Brussels PhilharmonicBrussels Philharmonic combineert de traditionele Weense walsen met jazz, swing en broadway-grandeur. Giancarlo Guerrero is de gastheer voor dit bruisende nieuwjaarsconcert met een Amerikaans randje.Op 5 en 6 januari om 20u15 in Flagey Brussel - 7 januari om 15u in Concertgebouw Brugge. www.brusselsphilharmonic.be.Nationaal Orkest van BelgiëHet Nationaal Orkest van België viert Nieuwjaar over heel het land met de Britse dirigent Duncan Ward. Ook zij mixen het Weense repertoire met een aantal swingende en dansbare werken. Het publiek zal ook kunnen smullen van Till Eulenspiegels lustige Streiche, het fascinerende symfonisch gedicht van Richard Strauss.Op 4 januari om 20u in 30CC Schouwburg Leuven - 5 januari om 19u in CC Virton - 6 januari om 18 uur in de Spil Roeselare - 7 jan. om 15 uur bij Bozar Brussel - 14 januari om 15 uur in het Kursaal Oostende. www.nob.be.Symfonieorkest VlaanderenSymfonieorkest Vlaanderen ten slotte zet Leve Lenny! boven haar Nieuwjaarsconcerten. In 2018 zou de legendarische Leonard Bernstein 100 kaarsjes mogen uitblazen. De Amerikaan was een veelzijdig componist en inspirerende dirigent. Dirk Brossé leidt de feestelijkheden voor zijn idool en voegt er werken van eigen hand aan toe. De talentvolle Belgische sopraan Katrien Baerts viert enthousiast mee.Op 11 januari om 20u in Concertgebouw Brugge - 13 januari om 20u in CC Heist-op-den-Berg - 14 januari om 16u30 in deSingel Antwerpen - 21 januari om 15u in de Bijloke Gent - 28 januari om 15u in de Spil Roeselare. www.symfonieorkest.be.