In de internationale LOOK!-competitie zitten haast alleen gelauwerde films uit Cannes 2019. Nieuw op het festival dit jaar is de Taste of Europe-competitie. Eveneens een primeur is een heuse familiedag op zondag 8 september met onder andere - na 38 jaar - weer gloednieuwe afleveringen van TIKTAK. Uitkijken voor de kleinsten is het ook naar de eerste animatiefilms gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas van Cynthia Vanden Heede. And now for something completely different. Noblesse oblige: op Friday, the 13th vindt een horroravond plaats.

De Masterselectie van Lynn Van Royen laat u toe een pak fijne klassiekers te (her)bekijken. Van Cleo de 5 à 7 (1962) van de dit jaar overleden Agnès Varda (1962), tot het fantastische Elle (2015) van Paul Verhoeven met Isabelle Huppert. Mis zeker Il y a longtemps que je t'aime (2008) van Philippe Claudel niet met een weergaloze Kristin Scott Thomas..

België en Nederland

Naast tal van Belgische premières opent en sluit het festival met een Vlaamse productie The Best of Dorien B. en Bastaard.

De sectie Nederland Buurland bevat nieuwe Nederlandse films en een aantal toppers van het voorbije jaar die in Vlaanderen amper een release kregen. Belgische en Nederlandse televisiereeksen geven present met onder andere Grenslanders waarin een Belgische gerechtspsychiater zich ontfermt over een Afrikaans meisje dat doolt in de grensstreek tussen West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen.

Tenslotte krijgt Jan Decleir een Lifetime Achievement Award en eindigt het festival traditioneel met De Ensors, de Vlaamse Oscars.

Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 tot 14 september in Kinepolis Oostende en Kursaal Oostende. Info & tickets: www.filmfestivaloostende.be. Koop voor 1 september je festivalpas en geniet voor 30 euro van ALLE films in het programma! Vanaf 1 september betaal je 39 euro voor een festivalpas.

In de internationale LOOK!-competitie zitten haast alleen gelauwerde films uit Cannes 2019. Nieuw op het festival dit jaar is de Taste of Europe-competitie. Eveneens een primeur is een heuse familiedag op zondag 8 september met onder andere - na 38 jaar - weer gloednieuwe afleveringen van TIKTAK. Uitkijken voor de kleinsten is het ook naar de eerste animatiefilms gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas van Cynthia Vanden Heede. And now for something completely different. Noblesse oblige: op Friday, the 13th vindt een horroravond plaats.De Masterselectie van Lynn Van Royen laat u toe een pak fijne klassiekers te (her)bekijken. Van Cleo de 5 à 7 (1962) van de dit jaar overleden Agnès Varda (1962), tot het fantastische Elle (2015) van Paul Verhoeven met Isabelle Huppert. Mis zeker Il y a longtemps que je t'aime (2008) van Philippe Claudel niet met een weergaloze Kristin Scott Thomas.. België en NederlandNaast tal van Belgische premières opent en sluit het festival met een Vlaamse productie The Best of Dorien B. en Bastaard. De sectie Nederland Buurland bevat nieuwe Nederlandse films en een aantal toppers van het voorbije jaar die in Vlaanderen amper een release kregen. Belgische en Nederlandse televisiereeksen geven present met onder andere Grenslanders waarin een Belgische gerechtspsychiater zich ontfermt over een Afrikaans meisje dat doolt in de grensstreek tussen West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen. Tenslotte krijgt Jan Decleir een Lifetime Achievement Award en eindigt het festival traditioneel met De Ensors, de Vlaamse Oscars.Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 tot 14 september in Kinepolis Oostende en Kursaal Oostende. Info & tickets: www.filmfestivaloostende.be. Koop voor 1 september je festivalpas en geniet voor 30 euro van ALLE films in het programma! Vanaf 1 september betaal je 39 euro voor een festivalpas.