In zijn Open Brief vestigt Montanus er fijntjes de aandacht op dat het medisch-historisch erfgoed één van de pijlers van de Brugse Werelderfgoed-erkenning is. Met die wetenschap in het achterhoofd formuleert Montanus enkele aanbevelingen.

Mee aan tafel zitten

De Open Brief werd gestuurd naar enkele krantenredacties, naar de lijsttrekkers van de verschillende partijen en naar "enkele markante politieke figuren".

"We hebben reactie gekregen van de politici, meestal confidentieel", vertrouwt dokter William De Groote, voorzitter van Montanus vzw, ons toe. "Wat ik hierover wil vertellen is dat de meesten de zaak gunstig gezind zijn en doorschuiven tot de verkiezingen wanneer duidelijk wordt wie aan zet is. Dat was ook onze bedoeling. We wilden vooral voor de verkiezingen met onze wensen naar buiten komen, zodat ze achteraf niet zouden kunnen zeggen dat ze ons standpunt niet kennen."

"Ons objectief is na de verkiezingen meteen mee aan tafel te zitten. Onze kring heeft de wetenschappelijke kennis in huis. En onze vereniging wordt breed begraven door een 500-tal leden en sympathisanten. Door onze inspraak zijn we er tijdens de vorige legislatuur trouwens ook in geslaagd om een standbeeld van Thomas Montanus (alias Thomas Van den Berghe) op de site van Sint-Jan te laten installeren."

Hier leest u de volledige tekst van de Open Brief.

Info: www.montanusbrugge.be

In zijn Open Brief vestigt Montanus er fijntjes de aandacht op dat het medisch-historisch erfgoed één van de pijlers van de Brugse Werelderfgoed-erkenning is. Met die wetenschap in het achterhoofd formuleert Montanus enkele aanbevelingen. Mee aan tafel zittenDe Open Brief werd gestuurd naar enkele krantenredacties, naar de lijsttrekkers van de verschillende partijen en naar "enkele markante politieke figuren"."We hebben reactie gekregen van de politici, meestal confidentieel", vertrouwt dokter William De Groote, voorzitter van Montanus vzw, ons toe. "Wat ik hierover wil vertellen is dat de meesten de zaak gunstig gezind zijn en doorschuiven tot de verkiezingen wanneer duidelijk wordt wie aan zet is. Dat was ook onze bedoeling. We wilden vooral voor de verkiezingen met onze wensen naar buiten komen, zodat ze achteraf niet zouden kunnen zeggen dat ze ons standpunt niet kennen.""Ons objectief is na de verkiezingen meteen mee aan tafel te zitten. Onze kring heeft de wetenschappelijke kennis in huis. En onze vereniging wordt breed begraven door een 500-tal leden en sympathisanten. Door onze inspraak zijn we er tijdens de vorige legislatuur trouwens ook in geslaagd om een standbeeld van Thomas Montanus (alias Thomas Van den Berghe) op de site van Sint-Jan te laten installeren."Hier leest u de volledige tekst van de Open Brief.Info: www.montanusbrugge.be