Dokter Marc Cosyns schrijft graag, in alle stijlen maar liefst in overleg en als vredesactivist. In 2014 verzamelde hij nieuwe teksten van 50 auteurs in Verhalen voor het sterven gaan, uitgegeven bij Vrijdag. Nu verschijnt een nieuw, verrassend en inspirerend boek.

In het begin van de 16de eeuw was Vlaanderen het Silicon Valley van de wereld, maar ook de zetel van een humanistisch vredesactivisme. Vijfhonderd jaar later worden de drie mannen Thomas More, Desiderius Erasmus en Pieter Gillis uitgenodigd in Villa Voortman voor een reportage in het weekblad Later.

More. Eutopia later bestaat uit twee boeken. In boek I voeren de journalisten van dienst, Ruth en Danira, een openhartig gesprek over de wereld toen en vandaag. Boek II neemt de lezer mee naar het eiland Utopia dat nu Eutopia heet.

Het boek More wordt op 17 januari feestelijk voorgesteld in Campo Nieuwpoorttheater door Heleen Debruyn (Klara) samen met dichter-vertaler Patrick Lateur, hoogleraar-sociologe Bea Cantillon (UA), hoofddocent - cultuurhistorica Anne-Laure Van Bruaene (UGent). De Voortmannen en -vrouwen zorgen voor een verrassende muzikale omlijsting, samen met Karibu Gents Wereldkoor onder leiding van dirigent Koos de Muinck. De opbrengst van More gaat geheel naar het unieke project Villa Voortman.

Boekvoorstelling More. Eutopia later. Dinsdag 17 januari om 20u in Campo Nieuwpoorttheater, Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent. Omdat de plaatsen beperkt zijn graag 2 euro storten op BE 02 7350 4416 9340 van de Vrienden Villa Voortman, Zwijnaardsesteenweg 6, 9000-Gent, met vermelding More Campo. Tel: 09/222 91 67 - e-mail : boekhandel@walry.be www.walry.be.

Avant-première in Leuven

Geïnteresseerde artsen kunnen reeds op zaterdag 14 januari, om 11u ofwel om 14u, in avant-première kennismaken met het boek in de universiteitsbibliotheek van Leuven. Voor het bedrag van 15 euro krijgt men de unieke rondleiding op de tentoonstelling Utopia & More én een gesigneerd boek als promo-actie van de uitgeverij en de collega-auteur.

Utopia & More in de Leuvense belicht leven en werk van Thomas More en de utopische literaire traditie. De boekpresentatie voor artsen op kan dus op geen betere plek plaatsvinden. Als u bovendien in het nabijgelegen Museum M de expositie Op zoek naar Utopia nog niet gezien hebt, is dit zowat uw laatste kans. Die expositie loopt immers af op 17 januari.

Avant-première: samenkomst in de inkomhal van de Leuvense universiteitsbibliotheek op zaterdag 14 januari 2017, om 11u en om 14u. Inschrijving verplicht via mail: marc.cosyns@ugent.be met vermelding van uur en aantal deelnemers.

Dokter Marc Cosyns schrijft graag, in alle stijlen maar liefst in overleg en als vredesactivist. In 2014 verzamelde hij nieuwe teksten van 50 auteurs in Verhalen voor het sterven gaan, uitgegeven bij Vrijdag. Nu verschijnt een nieuw, verrassend en inspirerend boek. In het begin van de 16de eeuw was Vlaanderen het Silicon Valley van de wereld, maar ook de zetel van een humanistisch vredesactivisme. Vijfhonderd jaar later worden de drie mannen Thomas More, Desiderius Erasmus en Pieter Gillis uitgenodigd in Villa Voortman voor een reportage in het weekblad Later.More. Eutopia later bestaat uit twee boeken. In boek I voeren de journalisten van dienst, Ruth en Danira, een openhartig gesprek over de wereld toen en vandaag. Boek II neemt de lezer mee naar het eiland Utopia dat nu Eutopia heet.Het boek More wordt op 17 januari feestelijk voorgesteld in Campo Nieuwpoorttheater door Heleen Debruyn (Klara) samen met dichter-vertaler Patrick Lateur, hoogleraar-sociologe Bea Cantillon (UA), hoofddocent - cultuurhistorica Anne-Laure Van Bruaene (UGent). De Voortmannen en -vrouwen zorgen voor een verrassende muzikale omlijsting, samen met Karibu Gents Wereldkoor onder leiding van dirigent Koos de Muinck. De opbrengst van More gaat geheel naar het unieke project Villa Voortman.Boekvoorstelling More. Eutopia later. Dinsdag 17 januari om 20u in Campo Nieuwpoorttheater, Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent. Omdat de plaatsen beperkt zijn graag 2 euro storten op BE 02 7350 4416 9340 van de Vrienden Villa Voortman, Zwijnaardsesteenweg 6, 9000-Gent, met vermelding More Campo. Tel: 09/222 91 67 - e-mail : boekhandel@walry.be www.walry.be.Avant-première in LeuvenGeïnteresseerde artsen kunnen reeds op zaterdag 14 januari, om 11u ofwel om 14u, in avant-première kennismaken met het boek in de universiteitsbibliotheek van Leuven. Voor het bedrag van 15 euro krijgt men de unieke rondleiding op de tentoonstelling Utopia & More én een gesigneerd boek als promo-actie van de uitgeverij en de collega-auteur. Utopia & More in de Leuvense belicht leven en werk van Thomas More en de utopische literaire traditie. De boekpresentatie voor artsen op kan dus op geen betere plek plaatsvinden. Als u bovendien in het nabijgelegen Museum M de expositie Op zoek naar Utopia nog niet gezien hebt, is dit zowat uw laatste kans. Die expositie loopt immers af op 17 januari.Avant-première: samenkomst in de inkomhal van de Leuvense universiteitsbibliotheek op zaterdag 14 januari 2017, om 11u en om 14u. Inschrijving verplicht via mail: marc.cosyns@ugent.be met vermelding van uur en aantal deelnemers.