Voor 'Last days' bezocht ze onder andere Varanasi in India. "Hindoes trekken soms jaren voor hun dood al naar Varanasi zodat ze zeker zijn dat ze sterven op deze heilige plek."

Andere stop is Okinawa, Japan, waar mensen het oudst worden dan eender waar in de wereld. En Sun City in Arizona (USA), een nieuwe stad die middenin de woestijn gebouwd werd, uitsluitend voor ouderen mensen.

"In Last days wil ik de vergankelijkheid van het leven en alle emoties die daarbij komen kijken, bespreekbaar maken", aldus Lieve Blancquaert. "Bij ons is de dood misschien nog altijd een taboe, maar in veel culturen mag er om gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten."

Last days is het derde deel in een drieluik. Eerder zond één al Birth day enWedding day uit.

Vanaf 4 september elke dinsdag om 20.40 uur op één.

Voor 'Last days' bezocht ze onder andere Varanasi in India. "Hindoes trekken soms jaren voor hun dood al naar Varanasi zodat ze zeker zijn dat ze sterven op deze heilige plek."Andere stop is Okinawa, Japan, waar mensen het oudst worden dan eender waar in de wereld. En Sun City in Arizona (USA), een nieuwe stad die middenin de woestijn gebouwd werd, uitsluitend voor ouderen mensen."In Last days wil ik de vergankelijkheid van het leven en alle emoties die daarbij komen kijken, bespreekbaar maken", aldus Lieve Blancquaert. "Bij ons is de dood misschien nog altijd een taboe, maar in veel culturen mag er om gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten."Last days is het derde deel in een drieluik. Eerder zond één al Birth day enWedding day uit. Vanaf 4 september elke dinsdag om 20.40 uur op één.