Tussen de 200 activiteiten treft u ook Belgische artiesten naast tal van andere internationaal gerenommeerde kunstenaars en ensembles.

La Fura dels Baus

Het Catalaanse gezelschap La Fura dels Baus is opnieuw van de partij en zal de 26ste editie van het festival ongetwijfeld weergaloos openen met Aphrodite en het oordeel van Paris, de bekende Griekse mythe die aan de basis lag van Homeros' Ilias. Het moderne circustheater van het Zweedse Cirkus Cirkör keert vanaf 1 september voor drie dagen terug met de première van Limits.

Heel wat fabelachtige evenementen komen tot stand dankzij unieke samenwerkingen. Zo zorgt Cultura Nova in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en Theater Carré ervoor dat ID van Cirque Éloize te bewonderen valt in Heerlen. De artiesten klinken vaak spectaculair en hebben hun naam niet gestolen zoals de Architects of Air die negen dagen hun kunsten vertonen op het Festivalplein (Burgemeester Van Grunsvenplein).

Naast heel wat exotische muzikale gasten - zoals het heropgerichte Zuco 103 - zullen de Belgische Ertbrekers en de in Vlaanderen omarmde Rick De Leeuw het mooie weer maken op Cultura Nova. Ten slotte valt er film te bewonderen zowel binnen als in openlucht. En zo kunnen we nog wel even verder gaan. We pikken er nog eentje uit. U zou graag naar Heerlen afzakken maar het is nog vakantie en wat met de kinderen? Ook daar werd aan gedacht onder meer door schrijfster Joke Van Leeuwen die een vertelvoorstelling brengt voor jongeren vanaf 8 jaar.

Digest

Cultura Nova, van 26 augustus tot 4 september op verscheidene locaties in Heerlen (NL). Info en tickets op www.cultura-nova.nl.

Tussen de 200 activiteiten treft u ook Belgische artiesten naast tal van andere internationaal gerenommeerde kunstenaars en ensembles.La Fura dels BausHet Catalaanse gezelschap La Fura dels Baus is opnieuw van de partij en zal de 26ste editie van het festival ongetwijfeld weergaloos openen met Aphrodite en het oordeel van Paris, de bekende Griekse mythe die aan de basis lag van Homeros' Ilias. Het moderne circustheater van het Zweedse Cirkus Cirkör keert vanaf 1 september voor drie dagen terug met de première van Limits. Heel wat fabelachtige evenementen komen tot stand dankzij unieke samenwerkingen. Zo zorgt Cultura Nova in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en Theater Carré ervoor dat ID van Cirque Éloize te bewonderen valt in Heerlen. De artiesten klinken vaak spectaculair en hebben hun naam niet gestolen zoals de Architects of Air die negen dagen hun kunsten vertonen op het Festivalplein (Burgemeester Van Grunsvenplein).Naast heel wat exotische muzikale gasten - zoals het heropgerichte Zuco 103 - zullen de Belgische Ertbrekers en de in Vlaanderen omarmde Rick De Leeuw het mooie weer maken op Cultura Nova. Ten slotte valt er film te bewonderen zowel binnen als in openlucht. En zo kunnen we nog wel even verder gaan. We pikken er nog eentje uit. U zou graag naar Heerlen afzakken maar het is nog vakantie en wat met de kinderen? Ook daar werd aan gedacht onder meer door schrijfster Joke Van Leeuwen die een vertelvoorstelling brengt voor jongeren vanaf 8 jaar.DigestCultura Nova, van 26 augustus tot 4 september op verscheidene locaties in Heerlen (NL). Info en tickets op www.cultura-nova.nl.