Bekende kunstenaars als Guy Van den Bulcke, Xavier Swolfs, Anne Van Herreweghen, Frank De Mulder hebben werk geschonken voor dit project. Zowel kunstschilders en beeldhouwers als kunstfotografen en andere artiesten tekenen present. Tevens wordt werk getoond en verkocht van kunstenaars met een beperking: Laurence Van der Linden, Pieter Sels, Annelies Deben, Yannick Teirbrood, Stefan Vergauwe, Edgard Lodewijks (van Creatief Centrum De Kretenburg, een afdeling van Katarinahome Mortsel) en Joshua Pollet, Monique De Winter en Nathalie Jonckheere (van Kunst Plus Antwerpen).

De deelnemende kunstenaars met een beperking worden door professionele kunstenaars/verzorgers begeleid in de respectievelijke centra. Hun werk oogt meestal optimistisch door het felle kleurgebruik, soms ook donker en geladen. Aan verbeelding en fantasie ontbreekt het de kunstenaars niet, soms is het ook een gevecht met hun identiteit, met diverse aspecten van hun persoonlijkheid.

Dag van de zorg

Het initiatief kadert in de Dag van de Zorg op 19 maart, georganiseerd door de Vlaamse overheid en Katarinahome. "Met dit project willen we die groep mensen een hart onder de riem steken en tegelijk een aantal sociale werken in en rond Antwerpen ondersteunen", zegt Paul Van Rossom, voorzitter van Rotary Antwerpen Park. Belangrijk om weten: de werken worden geveild met 0% kosten en 0% btw. De koper betaalt dus wat hij biedt. De opbrengst gaat naar diverse sociale verenigingen en projecten: 't Spinneke in Kontich, De Kade in Kalmthout, Lucia in Antwerpen en Katarinahome.

De werken worden tijdens twee weekends tentoongesteld op 18-19 maart en 25-26 maart, telkens van 10u tot 18u, in het Katarinahome, Stappe 35, Mortsel. De online veiling loopt van 11 maart (10u) tot 26 maart (16u) op www.kunstmeteenhart.be en www.moyersoen.be.

Bekende kunstenaars als Guy Van den Bulcke, Xavier Swolfs, Anne Van Herreweghen, Frank De Mulder hebben werk geschonken voor dit project. Zowel kunstschilders en beeldhouwers als kunstfotografen en andere artiesten tekenen present. Tevens wordt werk getoond en verkocht van kunstenaars met een beperking: Laurence Van der Linden, Pieter Sels, Annelies Deben, Yannick Teirbrood, Stefan Vergauwe, Edgard Lodewijks (van Creatief Centrum De Kretenburg, een afdeling van Katarinahome Mortsel) en Joshua Pollet, Monique De Winter en Nathalie Jonckheere (van Kunst Plus Antwerpen). De deelnemende kunstenaars met een beperking worden door professionele kunstenaars/verzorgers begeleid in de respectievelijke centra. Hun werk oogt meestal optimistisch door het felle kleurgebruik, soms ook donker en geladen. Aan verbeelding en fantasie ontbreekt het de kunstenaars niet, soms is het ook een gevecht met hun identiteit, met diverse aspecten van hun persoonlijkheid.Dag van de zorgHet initiatief kadert in de Dag van de Zorg op 19 maart, georganiseerd door de Vlaamse overheid en Katarinahome. "Met dit project willen we die groep mensen een hart onder de riem steken en tegelijk een aantal sociale werken in en rond Antwerpen ondersteunen", zegt Paul Van Rossom, voorzitter van Rotary Antwerpen Park. Belangrijk om weten: de werken worden geveild met 0% kosten en 0% btw. De koper betaalt dus wat hij biedt. De opbrengst gaat naar diverse sociale verenigingen en projecten: 't Spinneke in Kontich, De Kade in Kalmthout, Lucia in Antwerpen en Katarinahome.De werken worden tijdens twee weekends tentoongesteld op 18-19 maart en 25-26 maart, telkens van 10u tot 18u, in het Katarinahome, Stappe 35, Mortsel. De online veiling loopt van 11 maart (10u) tot 26 maart (16u) op www.kunstmeteenhart.be en www.moyersoen.be.