Christophe Matthys is bio-ingenieur in de tropische landbouw en doctor in de medische wetenschappen. Aan de Universiteit Gent startte hij als wetenschappelijk medewerker de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde op, alvorens in 2007 benoemd te worden als docent Humane Voeding aan het Institute of Food, Nutrition and Human Health, aan de Massey University in Nieuw-Zeeland. In 2011 verhuisde hij als docent naar KU Leuven waar hij ook wetenschappelijk coördinator werd van het Competentie Centrum Klinische Voeding van de UZ Leuven Campussen.

Matthys heeft expertise in het brede domein van voeding en gezondheid én hij kan zelf ook een potje koken. In het kader van het festival van de documentaire, Docville, presenteert hij twee workshops waarin hij de participanten onder het motto introduceert in een 'Belgisch dieet'. Gedaan met de modediëten, superfoods en glutenvrij, heet het. Professor Matthys houdt rekening met de haalbaarheid én smaak en noemt zich een grote fan van 'noodgerechten', zijnde "lekkere maaltijden die je in een kwartier tijd op tafel tovert voor het hongerige grut" (sic).

Samen met chef-kok Manuele Vandeneynde ontwikkelt de professor een aantal gezonde, betaalbare en haalbare gerechten die de deelnemers aan der workshop effectief kunnen klaarmaken en proeven.

De workshops Koken met de Professor hebben plaats op 24 en 29 maart bij CVO/VTI Leuven, telkens om 18 uur. Reserveren kan via: http://www.docville.be/nl/film/workshop-koken-met-de-professor

Docville loopt tot 30 maart op diverse locaties in Leuven. Het volledige programma vindt u op: www.docville.be.

Christophe Matthys is bio-ingenieur in de tropische landbouw en doctor in de medische wetenschappen. Aan de Universiteit Gent startte hij als wetenschappelijk medewerker de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde op, alvorens in 2007 benoemd te worden als docent Humane Voeding aan het Institute of Food, Nutrition and Human Health, aan de Massey University in Nieuw-Zeeland. In 2011 verhuisde hij als docent naar KU Leuven waar hij ook wetenschappelijk coördinator werd van het Competentie Centrum Klinische Voeding van de UZ Leuven Campussen.Matthys heeft expertise in het brede domein van voeding en gezondheid én hij kan zelf ook een potje koken. In het kader van het festival van de documentaire, Docville, presenteert hij twee workshops waarin hij de participanten onder het motto introduceert in een 'Belgisch dieet'. Gedaan met de modediëten, superfoods en glutenvrij, heet het. Professor Matthys houdt rekening met de haalbaarheid én smaak en noemt zich een grote fan van 'noodgerechten', zijnde "lekkere maaltijden die je in een kwartier tijd op tafel tovert voor het hongerige grut" (sic). Samen met chef-kok Manuele Vandeneynde ontwikkelt de professor een aantal gezonde, betaalbare en haalbare gerechten die de deelnemers aan der workshop effectief kunnen klaarmaken en proeven.De workshops Koken met de Professor hebben plaats op 24 en 29 maart bij CVO/VTI Leuven, telkens om 18 uur. Reserveren kan via: http://www.docville.be/nl/film/workshop-koken-met-de-professorDocville loopt tot 30 maart op diverse locaties in Leuven. Het volledige programma vindt u op: www.docville.be.