"Velvet Underground is toch geen new wave" hoor ik puristen onder u denken. Klopt, toch is Ex-Velvet John Cale een van de absolute headliners op de vijfde editie van dit newwavefestival. Je denkt ook niet aan new wave bij Wayne Kramer van het legendarische MC5 die op het festival samen met MC 50 (met leden van Soundgarden en Fugazi) het album Kick Out The Jams integraal komt spelen.

Al evenzeer uitkijken is het naar ex-Kraftwerk Wolfgang Flür die 's nachts het concertluik van het festival afsluit waarna nog een grandioze party volgt.

Wij zijn benieuwd naar wat cultgroepen als Cabaret Voltaire (Nag Nag Nag) en Gang of Four (I Love a Man in a Uniform) nog in hun mars hebben. Altijd afwachten muzikale helden zovele jaar later: zo was Gary Numan op de eerste editie een afknapper maar bleef Human League wel overeind.

Heel veel jongere muziekfans die nog niet geboren waren toen deze artiesten hun gloriedagen beleefden, trekken naar bomvolle newwavefuiven overal ten lande. Ze beseffen dat hedendaagse bands als Franz Ferdinand, Editors en Interpol de mosterd haalden bij Gang of Four, Joy Division en New Order. Nieuwe bands (die u kan ontdekken op deze editie) als Cocaine piss of Whispering Sons zijn evenzeer schatplichtig zonder te plagiëren. Op de nieuwe drieledige cd-box prijkt een volledig Belgische cd en er is een apart Belgisch podium tijdens het festival.

Marcel Van Thilt (zelf groot geworden met Arbeid Adelt) presenteert het festival en de onofficiële dresscode is gitzwart!

Sinner's Day op 1 december vanaf 12 uur (eerste concert om 12:45) in de Limburghal in Genk, www.sinnersday.com.

Een driedelige cd-box is uit bij Universal en het eerste album van Whispering Sons, Image, is uit bij Pias.

"Velvet Underground is toch geen new wave" hoor ik puristen onder u denken. Klopt, toch is Ex-Velvet John Cale een van de absolute headliners op de vijfde editie van dit newwavefestival. Je denkt ook niet aan new wave bij Wayne Kramer van het legendarische MC5 die op het festival samen met MC 50 (met leden van Soundgarden en Fugazi) het album Kick Out The Jams integraal komt spelen. Al evenzeer uitkijken is het naar ex-Kraftwerk Wolfgang Flür die 's nachts het concertluik van het festival afsluit waarna nog een grandioze party volgt.Wij zijn benieuwd naar wat cultgroepen als Cabaret Voltaire (Nag Nag Nag) en Gang of Four (I Love a Man in a Uniform) nog in hun mars hebben. Altijd afwachten muzikale helden zovele jaar later: zo was Gary Numan op de eerste editie een afknapper maar bleef Human League wel overeind. Heel veel jongere muziekfans die nog niet geboren waren toen deze artiesten hun gloriedagen beleefden, trekken naar bomvolle newwavefuiven overal ten lande. Ze beseffen dat hedendaagse bands als Franz Ferdinand, Editors en Interpol de mosterd haalden bij Gang of Four, Joy Division en New Order. Nieuwe bands (die u kan ontdekken op deze editie) als Cocaine piss of Whispering Sons zijn evenzeer schatplichtig zonder te plagiëren. Op de nieuwe drieledige cd-box prijkt een volledig Belgische cd en er is een apart Belgisch podium tijdens het festival.Marcel Van Thilt (zelf groot geworden met Arbeid Adelt) presenteert het festival en de onofficiële dresscode is gitzwart!Sinner's Day op 1 december vanaf 12 uur (eerste concert om 12:45) in de Limburghal in Genk, www.sinnersday.com.Een driedelige cd-box is uit bij Universal en het eerste album van Whispering Sons, Image, is uit bij Pias.