Artificiële intelligentie (25/10)

Op 25 oktober interviewt Luca De Biase, hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Nova24 en expert op het gebied van de wetenschappelijke vulgarisatie, twee navorsers, specialisten in artificiële intelligentie: Cristina Becchio, senior onderzoeker aan de Istituto Italiano di Tecnologia van Genua, en Luc De Raedt, professor computerwetenschappen en artificiële intelligentie aan KU Leuven.

De geneeskunde van morgen (07/11)

Het tweede luik van deze reeks debatten vindt op 7 november plaats bij Bozar en zal specifiek gaan over nanotechnologie en het gebruik van robots in de geneeskunde. Journalist Guido Romeo modereert het gesprek met Peter Janssen, hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven, en Ferruccio Pisanello, onderzoek coördinator aan IIT in Lecce.

De steden van de toekomst (14/11)

Op 14 november ten slotte praten Giuseppe Notarstefano, professor aan de Università del Salento in Lecce, en dr. Julien M. Hendrickx van de UCL over de stad van de toekomst.

Debatavonden Cartaditalia op 25 oktober, 7 en 14 november telkens vanaf 19u in Bozar, Brussel.

Vrije toegang - Reserveren verplicht:http://www.iicbruxelles.esteri.it/iic_bruxelles/nl/gli_eventi/

Artificiële intelligentie (25/10)Op 25 oktober interviewt Luca De Biase, hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Nova24 en expert op het gebied van de wetenschappelijke vulgarisatie, twee navorsers, specialisten in artificiële intelligentie: Cristina Becchio, senior onderzoeker aan de Istituto Italiano di Tecnologia van Genua, en Luc De Raedt, professor computerwetenschappen en artificiële intelligentie aan KU Leuven.De geneeskunde van morgen (07/11)Het tweede luik van deze reeks debatten vindt op 7 november plaats bij Bozar en zal specifiek gaan over nanotechnologie en het gebruik van robots in de geneeskunde. Journalist Guido Romeo modereert het gesprek met Peter Janssen, hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven, en Ferruccio Pisanello, onderzoek coördinator aan IIT in Lecce.De steden van de toekomst (14/11)Op 14 november ten slotte praten Giuseppe Notarstefano, professor aan de Università del Salento in Lecce, en dr. Julien M. Hendrickx van de UCL over de stad van de toekomst.Debatavonden Cartaditalia op 25 oktober, 7 en 14 november telkens vanaf 19u in Bozar, Brussel. Vrije toegang - Reserveren verplicht:http://www.iicbruxelles.esteri.it/iic_bruxelles/nl/gli_eventi/