De broers Maurizio en Sandro Serva van ristorante La Trota in Rivodutri, op de grens tussen Lazio en Umbria, bijten de spits af. Tot en met 9 februari bereiden ze iedere avond een gastronomisch zesgangenmenu (130 euro) en iedere middag een businesslunch van drie gangen (70 euro). De chefs zijn persoonlijk met hun brigade aanwezig! La Trota - de naam zegt het al - is gespecialiseerd in zoetwatervis. Alle producten komen rechtstreeks uit Italië. Enkele van de klassiekers van de broers Serva zijn de supercombinatie van forel met ganzenlever en de carpa in crosta (karper in korst). Maar ook hun uovo di carciofo (ei met artisjok) heeft al menig hart doen smelten. Reserveren in de boodschap!

In maart is het de beurt aan Gianfranco Pascucci van ristoranta Pascucci & Porticciolo in de haven van Fiumicino. Nicola Portinari van Le Peca in Lonigo, gelegen tussen Padua en Verona, is te gast in mei. In juni komt de bekende tv-kok Davide Scabin van Combal.Zero in Rivoli nabij Turijn met zijn brigade in Brussel koken. De uitgenodigde chefs hebben 1 of 2 sterren Michelin. Een buitenkans voor de gastronauten onder ons om met hun hoogstaande keuken kennis te maken.

La vera cucina italiana

Initiatiefnemer van de Italiaanse kookfestival is de bekende culinair journalist Alberto Rossetto die sedert enkele jaren in Brussel is neergestreken. "Om de echte Italiaanse keuken te leren kennen, moet je in Italië zijn", zegt hij met klem. "Wij brengen la vera cucina italiana naar België. De vier chefs komen stuk voor stuk uit verschillende regio's. Een ideale gelegenheid om in Brussel kennis te maken met de regionale keuken van deze topchefs." Na de zomer wil Rossetto nog een aantal topchefs uit Italië laten overvliegen.

Se m'ami betekent letterlijk 'als je van me houdt'. De liefde van de Italiaan gaat door de maag, dat is duidelijk.

AGENDA

Maurizio & Sandro Serva (La Trota **) - van 4 tot en met 9 februari.

Gianfranco Pascucci (Pascucci al Porticciolo*) - van 18 tot en met 24 maart.

Nicola Portinari (La Peca **) - van 13 tot en met 19 mei.

Davide Scabin (Combal.Zero *) - van 10 tot 16 juni.

Waar? Ristorante Se m'ami, Naamse Straat 80, Brussel - 02/469 24 07 - semami@outlook.be

De broers Maurizio en Sandro Serva van ristorante La Trota in Rivodutri, op de grens tussen Lazio en Umbria, bijten de spits af. Tot en met 9 februari bereiden ze iedere avond een gastronomisch zesgangenmenu (130 euro) en iedere middag een businesslunch van drie gangen (70 euro). De chefs zijn persoonlijk met hun brigade aanwezig! La Trota - de naam zegt het al - is gespecialiseerd in zoetwatervis. Alle producten komen rechtstreeks uit Italië. Enkele van de klassiekers van de broers Serva zijn de supercombinatie van forel met ganzenlever en de carpa in crosta (karper in korst). Maar ook hun uovo di carciofo (ei met artisjok) heeft al menig hart doen smelten. Reserveren in de boodschap!In maart is het de beurt aan Gianfranco Pascucci van ristoranta Pascucci & Porticciolo in de haven van Fiumicino. Nicola Portinari van Le Peca in Lonigo, gelegen tussen Padua en Verona, is te gast in mei. In juni komt de bekende tv-kok Davide Scabin van Combal.Zero in Rivoli nabij Turijn met zijn brigade in Brussel koken. De uitgenodigde chefs hebben 1 of 2 sterren Michelin. Een buitenkans voor de gastronauten onder ons om met hun hoogstaande keuken kennis te maken.La vera cucina italianaInitiatiefnemer van de Italiaanse kookfestival is de bekende culinair journalist Alberto Rossetto die sedert enkele jaren in Brussel is neergestreken. "Om de echte Italiaanse keuken te leren kennen, moet je in Italië zijn", zegt hij met klem. "Wij brengen la vera cucina italiana naar België. De vier chefs komen stuk voor stuk uit verschillende regio's. Een ideale gelegenheid om in Brussel kennis te maken met de regionale keuken van deze topchefs." Na de zomer wil Rossetto nog een aantal topchefs uit Italië laten overvliegen. Se m'ami betekent letterlijk 'als je van me houdt'. De liefde van de Italiaan gaat door de maag, dat is duidelijk.