Arctic River Lodge is een gebouw met geschiedenis dat lange tijd dienst deed als school voor de Sami. De lodge opende pas twee weken geleden de deuren. Tärendö zo heet het dorpje waar de lodge gelegen is, langs de imposante bevroren Tärendö-rivier die zich doorheen het besneeuwde landschap kronkelt, zo'n 100 kilometer boven de poolcirkel. De lodge biedt een vrij uitzicht noordwaarts om het dansende noorderlicht te kunnen aanschouwen en bewonderen. Dat kan vanuit de gezellige bar met Aurora terras, vanuit de openluchtjacuzzi of vanuit de Aurora Hideway waarin je het noorderlicht vanuit je bed kunt spotten. Een magische ervaring.

De Arctic River Lodge wordt gerund door Viktor Clarmo. Deze sympathieke Zweed groeide op in de streek en heeft vele jaren ervaring in avontuur en gidsen in de Pinetree & Aurora Mountain Lodge. In het besneeuwde bos naast de lodge bevindt zich de huskykennel die 80 enthousiaste viervoeters telt, waarmee je op stap gaat voor dagtochten of meerdaagse safari's. Een onvergetelijke ervaring. Romantische zielen kunnen tijdens zo'n safari overnachten in een trappershut waar ze kunnen genieten van een candle light dinner met bubbles en een authentieke houtsauna.

De afgelegen ligging van de lodge betekent echter niet dat je er in primitieve omstandigheden moet overnachten. Integendeel. De bar is een van de meest gezellige in het poolgebied en vormt de ideale plaats om met de andere reizigers verhalen uit te wisselen. Superlatieven verdient ook het restaurant waar Lowie & Audrey u lokale specialiteiten als rendier, eland, arctic char voorschotelen. U zal ook verwonderd zijn om op deze afgelegen plek een uitgebreide selectie kwalitatieve wereldwijnen aan te treffen. Dit alles met zicht op de witte wildernis.

Arctic River Lodge is een gebouw met geschiedenis dat lange tijd dienst deed als school voor de Sami. De lodge opende pas twee weken geleden de deuren. Tärendö zo heet het dorpje waar de lodge gelegen is, langs de imposante bevroren Tärendö-rivier die zich doorheen het besneeuwde landschap kronkelt, zo'n 100 kilometer boven de poolcirkel. De lodge biedt een vrij uitzicht noordwaarts om het dansende noorderlicht te kunnen aanschouwen en bewonderen. Dat kan vanuit de gezellige bar met Aurora terras, vanuit de openluchtjacuzzi of vanuit de Aurora Hideway waarin je het noorderlicht vanuit je bed kunt spotten. Een magische ervaring. De Arctic River Lodge wordt gerund door Viktor Clarmo. Deze sympathieke Zweed groeide op in de streek en heeft vele jaren ervaring in avontuur en gidsen in de Pinetree & Aurora Mountain Lodge. In het besneeuwde bos naast de lodge bevindt zich de huskykennel die 80 enthousiaste viervoeters telt, waarmee je op stap gaat voor dagtochten of meerdaagse safari's. Een onvergetelijke ervaring. Romantische zielen kunnen tijdens zo'n safari overnachten in een trappershut waar ze kunnen genieten van een candle light dinner met bubbles en een authentieke houtsauna.De afgelegen ligging van de lodge betekent echter niet dat je er in primitieve omstandigheden moet overnachten. Integendeel. De bar is een van de meest gezellige in het poolgebied en vormt de ideale plaats om met de andere reizigers verhalen uit te wisselen. Superlatieven verdient ook het restaurant waar Lowie & Audrey u lokale specialiteiten als rendier, eland, arctic char voorschotelen. U zal ook verwonderd zijn om op deze afgelegen plek een uitgebreide selectie kwalitatieve wereldwijnen aan te treffen. Dit alles met zicht op de witte wildernis.