Titel van de tentoonstelling: Looking at the world through rose coloured glasses. Het project werd uitgewerkt door Gallery Sofie Van de Velde in samenwerking met artistiek DNA-genoot PLUS-ONE Gallery, beiden gesitueerd in het Nieuw Zuid in Antwerpen. Na Brussel reist de tentoonstelling naar Art Rotterdam. Tevens loopt tot 3 maart in Gallery Nieuw Zuid een aanvullende expo rond hetzelfde thema.

De titel van de expo werd ingefluisterd door Frank Sinatra en verwijst naar een romantische kijk _ sommigen noemen het een naïeve kijk _ op de wereld en op het leven. Centraal in die roze wereld staat de vrouw en de feminiteit, en daarmee raakt de tentoonstelling aan brandend actuele thema's. Dat gebeurt - vanzelfsprekend _ door kunstenaars te laten spreken: Andy Warhol, Bram Bogart, Francis Picabia...

Centraal in de opstelling Frida Kahlo met haar meest intieme 'kunstwerk': Plaster Corset with the Hammer and Sickle (and Unborn Baby). Van alles wat ze geschilderd heeft is dit wellicht het meest aangrijpende werk omwille van de baby die zich in foetushouding opkrult in de baarmoeder en met navelstreng verbonden is aan de moeder. Het werk was in het bezit van een Belgisch-Amerikaanse verzamelaar. Het wordt nu te koop aangeboden. "En we hopen dat de nieuwe eigenaar het werk zal delen met het publiek", zegt Sofie Van de Velde. Wordt vervolgd.

Andere blikvangers op BRAFA: een prachtig doek van Paul Delvaux, Le Balcon uit 1948 bij de Londense Stern Pissarro Gallery, het zwaard van Rubens op de stand van de Koning Boudewijnstichting, de kippen van Koen Van Mechelen (Between Jungle and Civilisation)bij Pieters Gallery, de installaties van de gastkunstenaars Gilbert & George... De champagne is van het huis Taittinger.

Titel van de tentoonstelling: Looking at the world through rose coloured glasses. Het project werd uitgewerkt door Gallery Sofie Van de Velde in samenwerking met artistiek DNA-genoot PLUS-ONE Gallery, beiden gesitueerd in het Nieuw Zuid in Antwerpen. Na Brussel reist de tentoonstelling naar Art Rotterdam. Tevens loopt tot 3 maart in Gallery Nieuw Zuid een aanvullende expo rond hetzelfde thema.De titel van de expo werd ingefluisterd door Frank Sinatra en verwijst naar een romantische kijk _ sommigen noemen het een naïeve kijk _ op de wereld en op het leven. Centraal in die roze wereld staat de vrouw en de feminiteit, en daarmee raakt de tentoonstelling aan brandend actuele thema's. Dat gebeurt - vanzelfsprekend _ door kunstenaars te laten spreken: Andy Warhol, Bram Bogart, Francis Picabia...Centraal in de opstelling Frida Kahlo met haar meest intieme 'kunstwerk': Plaster Corset with the Hammer and Sickle (and Unborn Baby). Van alles wat ze geschilderd heeft is dit wellicht het meest aangrijpende werk omwille van de baby die zich in foetushouding opkrult in de baarmoeder en met navelstreng verbonden is aan de moeder. Het werk was in het bezit van een Belgisch-Amerikaanse verzamelaar. Het wordt nu te koop aangeboden. "En we hopen dat de nieuwe eigenaar het werk zal delen met het publiek", zegt Sofie Van de Velde. Wordt vervolgd.Andere blikvangers op BRAFA: een prachtig doek van Paul Delvaux, Le Balcon uit 1948 bij de Londense Stern Pissarro Gallery, het zwaard van Rubens op de stand van de Koning Boudewijnstichting, de kippen van Koen Van Mechelen (Between Jungle and Civilisation)bij Pieters Gallery, de installaties van de gastkunstenaars Gilbert & George... De champagne is van het huis Taittinger.