Voor Switch to Hope bundelen 12 organisaties, waaronder Stichting tegen Kanker, Borstkanker Vlaanderen en CMP Vlaanderen, de krachten, met de steun van Bristol-Myers Squibb.

Het ontmoetingsmoment bestaat uit twee grote delen. Enerzijds zijn er workshops over thema's als: vermoeidheid, beweging en relaxatie; kanker en voeding; praten en intimiteit; kanker en werk; psychologische begeleiding. Anderzijds is er een eenmalige voorstelling over de vaak onderbelichte emotionele en sociale impact van kanker op patiënten en hun omgeving.

Hiervoor slaan stand-upcomedian en conferencier Bert Kruismans, fotografe en reportagemaakster Lieve Blancquaert en danscollectief Jazzmijn de handen ineen. Blancquaert interviewde mensen die leven met kanker; Kruismans neemt hun woorden in de mond. Jazzmijn, een danscollectief en dansschool uit Machelen, toont choreografieën over omgaan met kanker.

Switch to Hope markeert tevens de lancering van een gelijknamig onlineplatform, dat mensen die getroffen worden door kanker en hun omgeving hoop wil bieden.

Switch to Hope vindt plaats op zondag 3 februari van 10u tot 13u in Flagey, Brussel. De voorstelling is om 10u30.

Inschrijven via www.switchtohope.be.

Voor Switch to Hope bundelen 12 organisaties, waaronder Stichting tegen Kanker, Borstkanker Vlaanderen en CMP Vlaanderen, de krachten, met de steun van Bristol-Myers Squibb.Het ontmoetingsmoment bestaat uit twee grote delen. Enerzijds zijn er workshops over thema's als: vermoeidheid, beweging en relaxatie; kanker en voeding; praten en intimiteit; kanker en werk; psychologische begeleiding. Anderzijds is er een eenmalige voorstelling over de vaak onderbelichte emotionele en sociale impact van kanker op patiënten en hun omgeving. Hiervoor slaan stand-upcomedian en conferencier Bert Kruismans, fotografe en reportagemaakster Lieve Blancquaert en danscollectief Jazzmijn de handen ineen. Blancquaert interviewde mensen die leven met kanker; Kruismans neemt hun woorden in de mond. Jazzmijn, een danscollectief en dansschool uit Machelen, toont choreografieën over omgaan met kanker.Switch to Hope markeert tevens de lancering van een gelijknamig onlineplatform, dat mensen die getroffen worden door kanker en hun omgeving hoop wil bieden.Switch to Hope vindt plaats op zondag 3 februari van 10u tot 13u in Flagey, Brussel. De voorstelling is om 10u30.Inschrijven via www.switchtohope.be.