Over de recentste plaat van David Byrne waren we al lyrisch enthousiast. Het voormalige Talking Heads-opperhoofd doet zowaar Werchter aan op 8 juli maar wie hem in een iets intimistischer kader wenst mee te maken raden wij Gent Jazz aan, dat dit jaar iets vroeger plaatsvindt, van 29 juni-8 juli.

Zondag 1 juli staat de piano centraal met twee Belgische toppers Melanie De Biasio en Wim Mertens. De eerste is dé wonder jazzwoman (in augustus ook al headliner op Jazz Middelheim), de tweede kan u amper aan het werk zien in eigen land en is een minimalist met een maximaal repertoire en live steeds fenomenaal.

Enkele jaren geleden (2015) stond crooner Tony Bennett op Gent Jazz. Met Sir Tom Jones wisten de organisatoren een nog grotere vedette te strikken. Dat wordt meezingen geblazen. Die avond mag Lady Linn met Her Magnificent Bigband een thuismatch spelen.

Paolo Conte

Uitkijken wordt het naar de Italiaanse gigant Paolo Conte wiens onnavolgbare stem en pianospel de concerttent zal laten verstillen. Nog meer piano krijgt u die dag van Jef Neve die het programma Spirit Control brengt. Afsluiten gebeurt op 8 juli extra hip met Selah Sue en de overrompelende The Roots die vorig jaar nog Couleur Café in vuur en vlam zetten.

Op 11 juli organiseert Gent Jazz nog een extra concert van Björk op het Sint-Pietersplein.

Gent Jazz van 29 juni tot 8 juli op de Gentse Bijlokesite en op 11 juli Björk op het Sint-Pietersplein. Dagtickets en meerdagenpassen zijn te koop via www.gentjazz.com of bij een Fnacwinkel in uw buurt.

Over de recentste plaat van David Byrne waren we al lyrisch enthousiast. Het voormalige Talking Heads-opperhoofd doet zowaar Werchter aan op 8 juli maar wie hem in een iets intimistischer kader wenst mee te maken raden wij Gent Jazz aan, dat dit jaar iets vroeger plaatsvindt, van 29 juni-8 juli. Zondag 1 juli staat de piano centraal met twee Belgische toppers Melanie De Biasio en Wim Mertens. De eerste is dé wonder jazzwoman (in augustus ook al headliner op Jazz Middelheim), de tweede kan u amper aan het werk zien in eigen land en is een minimalist met een maximaal repertoire en live steeds fenomenaal.Enkele jaren geleden (2015) stond crooner Tony Bennett op Gent Jazz. Met Sir Tom Jones wisten de organisatoren een nog grotere vedette te strikken. Dat wordt meezingen geblazen. Die avond mag Lady Linn met Her Magnificent Bigband een thuismatch spelen. Paolo ConteUitkijken wordt het naar de Italiaanse gigant Paolo Conte wiens onnavolgbare stem en pianospel de concerttent zal laten verstillen. Nog meer piano krijgt u die dag van Jef Neve die het programma Spirit Control brengt. Afsluiten gebeurt op 8 juli extra hip met Selah Sue en de overrompelende The Roots die vorig jaar nog Couleur Café in vuur en vlam zetten. Op 11 juli organiseert Gent Jazz nog een extra concert van Björk op het Sint-Pietersplein.Gent Jazz van 29 juni tot 8 juli op de Gentse Bijlokesite en op 11 juli Björk op het Sint-Pietersplein. Dagtickets en meerdagenpassen zijn te koop via www.gentjazz.com of bij een Fnacwinkel in uw buurt.