De expo Light and Shadow met het fotografische werk van Johan Van Steen loopt tot 16 april. Net voor de aanslagen had hij de beslissing genomen om op professionele wijze verder te gaan met zijn passie, de fotografie. De tentoonstelling van zijn werk in een van de belangrijkste kunstencentra in Brussel, kwam tot stand door toedoen van zijn echtgenote Kristin Verellen.

In de tentoonstelling worden bovendien onder de noemer Cirkels momenten van bezinning en verbinding ingelast die een uitnodiging inhouden tot ontmoeting van mens tot mens "als antwoord op verharding, blind geweld en collectief trauma", zo luidt het. Iedereen die geraakt is door extremisme en terreur is welkom. In Cirkels met lotgenoten, in de Luisterkamer of aan de Luistermuur waar je een getuigenis kan achterlaten, kan de bezoeker met behulp van een psychotherapeut tot bezinning komen.

Woensdag 22 maart werd bovendien in Bozar een herdenkingsmoment gehouden met onder meer een verbindingsritueel in de Horta hall, met medewerking van Anne Teresa De Keersmaeker, PARTS et Rosas.

Light and Shadow, foto's van Johan Van Steen. Tot 16 april in Bozar, Brussel. Info: www.bozar.be

De expo Light and Shadow met het fotografische werk van Johan Van Steen loopt tot 16 april. Net voor de aanslagen had hij de beslissing genomen om op professionele wijze verder te gaan met zijn passie, de fotografie. De tentoonstelling van zijn werk in een van de belangrijkste kunstencentra in Brussel, kwam tot stand door toedoen van zijn echtgenote Kristin Verellen. In de tentoonstelling worden bovendien onder de noemer Cirkels momenten van bezinning en verbinding ingelast die een uitnodiging inhouden tot ontmoeting van mens tot mens "als antwoord op verharding, blind geweld en collectief trauma", zo luidt het. Iedereen die geraakt is door extremisme en terreur is welkom. In Cirkels met lotgenoten, in de Luisterkamer of aan de Luistermuur waar je een getuigenis kan achterlaten, kan de bezoeker met behulp van een psychotherapeut tot bezinning komen.Woensdag 22 maart werd bovendien in Bozar een herdenkingsmoment gehouden met onder meer een verbindingsritueel in de Horta hall, met medewerking van Anne Teresa De Keersmaeker, PARTS et Rosas.Light and Shadow, foto's van Johan Van Steen. Tot 16 april in Bozar, Brussel. Info: www.bozar.be