Vuurwerk verzekerd met deze Chinese flamboyante pianiste op het podium. Gelukkig is deze jonge dame veel meer dan een muzikale snelheidsduivelin of het product van slimme marketing. Yuja Wang spreidt in haar opnames en optredens een uitstekende techniek én een groot muzikaal hart tentoon. Haar fraseringen zijn glashelder en haar timing, ritmische precisie zorgen voor een geweldige ritmische stuwing in de uitvoeringen.

De Griekse violist Leonidas Kavakos brak in 1985 internationaal door toen hij het Sibelius Concours won en een jaar later de Paganini-wedstrijd. Hij werkte sedertdien met de grote internationale orkesten en profileert zich de laatste jaren ook steeds meer als dirigent.

Muzikale passie

De combinatie Kavakos-Wang die al enkele jaren bestaat, staat garant voor muzikale passie en doorleefde vertolkingen. Met de Fantasie voor viool en piano van Schubert, vioolsonates van Claude Debussy, Leos Janacek en Béla Bartók krijgt het publiek in deSingel een uitgelezen programma voorgeschoteld.

Het is onder meer uitkijken naar de vertolking van de eerste vioolsonate van Bartók die in 1921 ontstond. In de finale van het werk zijn sporen van de Hongaarse volksmuziek te vinden. Verder is dit een stevige brok muziek met een flinke dosis dissonanten, helse virtuositeit en ritmische complexiteit, en ook passages die de mysterieuze klankwereld van Debussy in herinnering brengen.

Zowel de piano als de viool gaan in deze sonate grotendeels hun eigen weg, zich vasthoudend aan specifiek melodisch materiaal, zonder dat er ideeën uitgewisseld worden. Uiteraard is dit koppige muzikale huzarenstukje een kolfje naar de hand van deze twee grote muzikale persoonlijkheden.

Leonidas Kavakos & Yuja Wang met muziek van Schubert, Debussy, Janácek, Bartók. Op woensdag 13 december om 20 uur in deSingel (Antwerpen) - 03/248.28.28 - www.desingel.be

Vuurwerk verzekerd met deze Chinese flamboyante pianiste op het podium. Gelukkig is deze jonge dame veel meer dan een muzikale snelheidsduivelin of het product van slimme marketing. Yuja Wang spreidt in haar opnames en optredens een uitstekende techniek én een groot muzikaal hart tentoon. Haar fraseringen zijn glashelder en haar timing, ritmische precisie zorgen voor een geweldige ritmische stuwing in de uitvoeringen. De Griekse violist Leonidas Kavakos brak in 1985 internationaal door toen hij het Sibelius Concours won en een jaar later de Paganini-wedstrijd. Hij werkte sedertdien met de grote internationale orkesten en profileert zich de laatste jaren ook steeds meer als dirigent. Muzikale passieDe combinatie Kavakos-Wang die al enkele jaren bestaat, staat garant voor muzikale passie en doorleefde vertolkingen. Met de Fantasie voor viool en piano van Schubert, vioolsonates van Claude Debussy, Leos Janacek en Béla Bartók krijgt het publiek in deSingel een uitgelezen programma voorgeschoteld. Het is onder meer uitkijken naar de vertolking van de eerste vioolsonate van Bartók die in 1921 ontstond. In de finale van het werk zijn sporen van de Hongaarse volksmuziek te vinden. Verder is dit een stevige brok muziek met een flinke dosis dissonanten, helse virtuositeit en ritmische complexiteit, en ook passages die de mysterieuze klankwereld van Debussy in herinnering brengen. Zowel de piano als de viool gaan in deze sonate grotendeels hun eigen weg, zich vasthoudend aan specifiek melodisch materiaal, zonder dat er ideeën uitgewisseld worden. Uiteraard is dit koppige muzikale huzarenstukje een kolfje naar de hand van deze twee grote muzikale persoonlijkheden.Leonidas Kavakos & Yuja Wang met muziek van Schubert, Debussy, Janácek, Bartók. Op woensdag 13 december om 20 uur in deSingel (Antwerpen) - 03/248.28.28 - www.desingel.be