Filmfestival Oostende, dat betekent 60 avant-premières, 100 films, kortfilms, een talkshow, een theatervoorstelling, het fijne filmcafé on Tour en de internationale LOOK!-competitie. Dankzij een meer dan democratische festivalpas kunnen echte filmfreaks alle films voor 30 euro zien.

Medische slotfilm

Cargo van Gilles Coulier opent de festiviteiten en de Vlaamse film Alleen Eline, het debuut van Hugo Van Laere met Line Pillet, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx, mag op vrijdag 15 september het festival afsluiten. Deze medisch getinte slotfilm die vanaf 27 september in de reguliere bioscopen draait, is een pakkend romantisch drama over een jonge fysiotherapeute die om haar jonge patiënte echt te laten herstellen grenzen moet overschrijden.

Het paradepaardje van Filmfestival Oostende blijft de LOOK!-competitie, voor films met een uitzonderlijke cinematografische waarde. Naast de openingsfilm zit er onder de negen films die meedingen onder andere Detroit, de nieuwste film van van Kathryn Bigelow, die als eerste vrouw een Oscar won met haar film The Hurt Locker. Le Redoutable van Michel Hazanavicius (Oscar voor The Artist) zit ook in die competitie.

Wim Opbrouck kiest

Tussen de langverwachte avant-premières kijken wij uit naar Romans waarin Orlando Bloom Malky vertolkt, een man van middelbare leeftijd wiens leven verlamd is door onzekerheden en psychische kommer. The Beguiled van Sofia Coppola (regieprijs dit jaar in Cannes) is de Ladies Night Film van dit festival

Master en gastheer van deze editie Wim Opbrouck maakte een eigenzinnige selectie uit de betere anti-oorlogsfilms. Onze favorieten: de Kubrickfilms Paths of Glory en Dr. Strangelove en het briljante Waltz with Bashir.

Ga vooral op ontdekkingstocht en pik films mee die misschien later nooit meer op een groot scherm kunt bewonderen.

Filmfestival Oostende van 8 tot 16 september. Alle info op www.filmfestivaloostende.be.

Filmfestival Oostende, dat betekent 60 avant-premières, 100 films, kortfilms, een talkshow, een theatervoorstelling, het fijne filmcafé on Tour en de internationale LOOK!-competitie. Dankzij een meer dan democratische festivalpas kunnen echte filmfreaks alle films voor 30 euro zien.Medische slotfilmCargo van Gilles Coulier opent de festiviteiten en de Vlaamse film Alleen Eline, het debuut van Hugo Van Laere met Line Pillet, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx, mag op vrijdag 15 september het festival afsluiten. Deze medisch getinte slotfilm die vanaf 27 september in de reguliere bioscopen draait, is een pakkend romantisch drama over een jonge fysiotherapeute die om haar jonge patiënte echt te laten herstellen grenzen moet overschrijden. Het paradepaardje van Filmfestival Oostende blijft de LOOK!-competitie, voor films met een uitzonderlijke cinematografische waarde. Naast de openingsfilm zit er onder de negen films die meedingen onder andere Detroit, de nieuwste film van van Kathryn Bigelow, die als eerste vrouw een Oscar won met haar film The Hurt Locker. Le Redoutable van Michel Hazanavicius (Oscar voor The Artist) zit ook in die competitie.Wim Opbrouck kiestTussen de langverwachte avant-premières kijken wij uit naar Romans waarin Orlando Bloom Malky vertolkt, een man van middelbare leeftijd wiens leven verlamd is door onzekerheden en psychische kommer. The Beguiled van Sofia Coppola (regieprijs dit jaar in Cannes) is de Ladies Night Film van dit festival Master en gastheer van deze editie Wim Opbrouck maakte een eigenzinnige selectie uit de betere anti-oorlogsfilms. Onze favorieten: de Kubrickfilms Paths of Glory en Dr. Strangelove en het briljante Waltz with Bashir.Ga vooral op ontdekkingstocht en pik films mee die misschien later nooit meer op een groot scherm kunt bewonderen.Filmfestival Oostende van 8 tot 16 september. Alle info op www.filmfestivaloostende.be.