Fietsen tegen kanker

17/07/17 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:58

Enkele jaren geleden kreeg auteur en voetbalschrijver Raf Willems de diagnose botkanker. Zijn dokters hadden de hoop opgegeven maar oncoloog Manon Huizingen (UZA) redde zijn leven. Vandaag is hij stabiel en wil hij in augustus 500 km fietsen in één week, ten voordele van het boek waar hij samen met de oncoloog aan werkte.

Fietsen tegen kanker

© © Monkey Business Images Ltd

Fietsen tegen kanker

Dat heet Passie voor de patiënt. Werken met kanker (Willems Uitgevers juni 2017) en in het boek vertelt Manon Huizingen over haar werkmethodes. Ze geeft ook een aantal tips om met de ziekte om te gaan. Vijftien van haar patiënten, waaronder Raf Willems, vertellen hun verhaal.

Intussen sloeg het noodlot toe en kreeg dokter Huizing zelf de diagnose borstkanker.

De opbrengst van het boek gaat daarom naar het Steunfonds Moca: Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen.

Om dit project verder te steunen besloot Raf Willems de komende maand augustus van Nijlen via Antwerpen naar Baarn - de gemeente van Manon Huizing in de buurt van Hilversum - en terug te fietsen. Hij zoekt honderd vrienden (meer mag natuurlijk ook) die hem een hart onder de riem willen steken door het boek te kopen.

Interesse? Stort 25 euro op rekening BE 80 3631 4841 3777 van Willems Uitgevers met vermelding 'FIETSTOCHT RAF'. U kan het boek ook bij Raf Willems zelf kopen via raf@willemsuitgevers.com.