De Koning Boudewijnstichting zet zich al meer dan 30 jaar in voor de bescherming van ons erfgoed. Naar jaarlijkse gewoonte presenteert ze op BRAFA een selectie van haar recentste aanwinsten -- aankopen en schenkingen -- aan het publiek.

Hoe verzeilt een wolharige neushoorn op een kunstbeurs, vraagt u zich af. De Stichting krijgt niet elke dag een dergelijke schenking, vandaar het idee om het skelet als eyecatcher te tonen op de stand. De wolharige neushoorn, die leefde tijdens de ijstijd, werd door de KBS in bruikleen geschonken aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Medusa van Wolfers

Een ander, niet te missen topwerk is de hanger Medusa. Een meesterwerk van Philippe Wolfers dat internationaal aanzien wordt als een icoon van de art-nouveau juweelkunst. Door de aankoop via het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting blijft het stuk voor iedereen bewaard en krijgt het een plaats in de Wolfers-winkel in het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. U kan het alvast in primeur bewonderen op BRAFA, naast verschillende andere kunstwerken van Wolfers en Horta. Een voorsmaakje van 'het jaar van de art-nouveau' dat er in 2023 aan komt!

Houdt u van oude kunst, of verkiest u moderne en hedendaagse kunst? Er is voor ieder wat wils, want de collectie van de KBS is zeer divers. Een 17de-eeuws Zicht op Antwerpen en 18de-eeuwse decoratieve stukken van topkwaliteit uit de vermaarde collectie de Looz, die op BRAFA voor het eerst aan het publiek worden getoond, gaan er in dialoog met hedendaags porseleinwerk van Piet Stockmans, abstracte kunst van Wyckaert of Drybergh, en een topwerk van de wereldbekende Belgische kunstenaar Pol Bury.

BRAFA kunstbeurs, van 19 t.e.m. 26 juni 2022 in Brussels Expo, Heizel. Open van 11 tot 19 uur. Nocturne op donderdag 23 juni. Info: brafa.art. Info KBS: erfgoed-kbs.be

De Koning Boudewijnstichting zet zich al meer dan 30 jaar in voor de bescherming van ons erfgoed. Naar jaarlijkse gewoonte presenteert ze op BRAFA een selectie van haar recentste aanwinsten -- aankopen en schenkingen -- aan het publiek.Hoe verzeilt een wolharige neushoorn op een kunstbeurs, vraagt u zich af. De Stichting krijgt niet elke dag een dergelijke schenking, vandaar het idee om het skelet als eyecatcher te tonen op de stand. De wolharige neushoorn, die leefde tijdens de ijstijd, werd door de KBS in bruikleen geschonken aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.Medusa van WolfersEen ander, niet te missen topwerk is de hanger Medusa. Een meesterwerk van Philippe Wolfers dat internationaal aanzien wordt als een icoon van de art-nouveau juweelkunst. Door de aankoop via het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting blijft het stuk voor iedereen bewaard en krijgt het een plaats in de Wolfers-winkel in het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. U kan het alvast in primeur bewonderen op BRAFA, naast verschillende andere kunstwerken van Wolfers en Horta. Een voorsmaakje van 'het jaar van de art-nouveau' dat er in 2023 aan komt!Houdt u van oude kunst, of verkiest u moderne en hedendaagse kunst? Er is voor ieder wat wils, want de collectie van de KBS is zeer divers. Een 17de-eeuws Zicht op Antwerpen en 18de-eeuwse decoratieve stukken van topkwaliteit uit de vermaarde collectie de Looz, die op BRAFA voor het eerst aan het publiek worden getoond, gaan er in dialoog met hedendaags porseleinwerk van Piet Stockmans, abstracte kunst van Wyckaert of Drybergh, en een topwerk van de wereldbekende Belgische kunstenaar Pol Bury.BRAFA kunstbeurs, van 19 t.e.m. 26 juni 2022 in Brussels Expo, Heizel. Open van 11 tot 19 uur. Nocturne op donderdag 23 juni. Info: brafa.art. Info KBS: erfgoed-kbs.be