In Kathmandu zijn er verscheidene vijfsterrenhotels, maar Dwarika's steekt er met kop en schouders boven uit. Dit unieke boetiekhotel bestaat uit een aantal oude, traditionele Newari huizen rond verschillende binnenkoeren. De voorbije 30 jaar werden ze door de eigenaars met zin voor finesse gerestaureerd en met een immense collectie Nepalees houtsnijwerk gedecoreerd.

Newari

De stichter van het hotel Dwarika, Das Shrestha, verzamelde in de loop der jaren een immense collectie van Newari houtsnijkunst. Vele stukken werden gered uit oude huizen die voor de sloop bestemd waren. Een groot deel van zijn collectie verwerkte hij in de vertrekken en kamers van het hotel. De collectie is zodanig belangrijk dat de Unesco enkele jaren Dwarika's bekroonde met de Asia-Pacific Heritage Award for Culture Heritage Conservation.

Dwarika's telt 76 luxekamers en suites met alle modern comfort, maar door de traditionele inrichting blijft het hotel zijn charmante karakter bewaren. Het hotel ligt een beetje buiten het stadscentrum, maar wel vlak bij de bekende tempel van Pashupatinath.

Dhulikel

Op een uurtje rijden van Kathmandu in Dhulikel vind je een prachtig resort van dezelfde eigenaars met zicht op de hele Himalayaketen. Op een uurtje rijden van Kathmandu ligt het plaatsje Dhulikel. Vanop de rand van de Kathmandu Vallei heb je er prachtige zichten op de Himalayaketen.

Nog beter wordt het wanneer je verblijft in het luxueuze Dwarika's Resort: een oase van rust buiten Kathmandu waar je zalig kan relaxen bij het zwembad, kan deelnemen aan yoga- en meditatiesessies of kan genieten van verschillende wellnessbehandelingen in de befaamde spa (met onder meer ook een speciale Himalaya-zoutkamer). Wandelen in de omgeving kan naar de boeddhistische tempel van Namobuddha en naar het kleine stadje Panauti.

Ook hier zijn de 38 stijlvolle suites voorzien van alle luxe zonder hun typisch Nepalese karakter te verliezen. Een ideale plek om tijdens de laatste dagen van je Nepalreis compleet tot rust te komen. De meeste reizigers verblijven minstens twee nachten in Dwarika's Dhulikel om ten volle te kunnen genieten van deze prachtige plek.

Meer info over reizen in de Himalaya: www.myhimalaya.be

In Kathmandu zijn er verscheidene vijfsterrenhotels, maar Dwarika's steekt er met kop en schouders boven uit. Dit unieke boetiekhotel bestaat uit een aantal oude, traditionele Newari huizen rond verschillende binnenkoeren. De voorbije 30 jaar werden ze door de eigenaars met zin voor finesse gerestaureerd en met een immense collectie Nepalees houtsnijwerk gedecoreerd.NewariDe stichter van het hotel Dwarika, Das Shrestha, verzamelde in de loop der jaren een immense collectie van Newari houtsnijkunst. Vele stukken werden gered uit oude huizen die voor de sloop bestemd waren. Een groot deel van zijn collectie verwerkte hij in de vertrekken en kamers van het hotel. De collectie is zodanig belangrijk dat de Unesco enkele jaren Dwarika's bekroonde met de Asia-Pacific Heritage Award for Culture Heritage Conservation.Dwarika's telt 76 luxekamers en suites met alle modern comfort, maar door de traditionele inrichting blijft het hotel zijn charmante karakter bewaren. Het hotel ligt een beetje buiten het stadscentrum, maar wel vlak bij de bekende tempel van Pashupatinath.DhulikelOp een uurtje rijden van Kathmandu in Dhulikel vind je een prachtig resort van dezelfde eigenaars met zicht op de hele Himalayaketen. Op een uurtje rijden van Kathmandu ligt het plaatsje Dhulikel. Vanop de rand van de Kathmandu Vallei heb je er prachtige zichten op de Himalayaketen. Nog beter wordt het wanneer je verblijft in het luxueuze Dwarika's Resort: een oase van rust buiten Kathmandu waar je zalig kan relaxen bij het zwembad, kan deelnemen aan yoga- en meditatiesessies of kan genieten van verschillende wellnessbehandelingen in de befaamde spa (met onder meer ook een speciale Himalaya-zoutkamer). Wandelen in de omgeving kan naar de boeddhistische tempel van Namobuddha en naar het kleine stadje Panauti.Ook hier zijn de 38 stijlvolle suites voorzien van alle luxe zonder hun typisch Nepalese karakter te verliezen. Een ideale plek om tijdens de laatste dagen van je Nepalreis compleet tot rust te komen. De meeste reizigers verblijven minstens twee nachten in Dwarika's Dhulikel om ten volle te kunnen genieten van deze prachtige plek.Meer info over reizen in de Himalaya: www.myhimalaya.be