De opzet is door de jaren heen steeds herkenbaar gebleven. Werkelijk overal kom je een weekend lang in Brussel jazz en aanverwante genres tegen. Op drie dagen tijd staan er meer dan 200 concerten op het programma, alle gratis. Enerzijds zijn er openluchtconcerten op zeven podia, waarvan de Grote Markt ongetwijfeld het spectaculairste is. Tegelijk is er een uitgebreid indoorprogramma in een variëteit aan locaties, gaande van het grote Flagey tot kleine bars en cafés.

Gezien het grote aanbod, is namen noemen moeilijk. Ondanks de aanwezigheid van onder anderen de Amerikaanse tenorsaxofonist en fluitist Lew Tabackin en de Israëlische trompettist Itamar Borochov, ligt de klemtoon op de springlevende Belgische jazzscene. Gitarist Philip Catherine, 75 jaar intussen, staat liefst driemaal op de affiche. Maar ook de jongere generaties komen aan bod, met groepen als DelVita, Dans Dans, Stadt en Vortex. Dat het begrip 'jazz' breed wordt geïnterpreteerd, blijkt onder andere uit de aanwezigheid van Delvis en van Beverly Jo Scott en haar The Southern Blues-Jazz Revue.

Het Brussels Jazz Weekend vindt plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei op verschillende locaties in Brussel. Info op www.brusselsjazzweekend.be.

De opzet is door de jaren heen steeds herkenbaar gebleven. Werkelijk overal kom je een weekend lang in Brussel jazz en aanverwante genres tegen. Op drie dagen tijd staan er meer dan 200 concerten op het programma, alle gratis. Enerzijds zijn er openluchtconcerten op zeven podia, waarvan de Grote Markt ongetwijfeld het spectaculairste is. Tegelijk is er een uitgebreid indoorprogramma in een variëteit aan locaties, gaande van het grote Flagey tot kleine bars en cafés. Gezien het grote aanbod, is namen noemen moeilijk. Ondanks de aanwezigheid van onder anderen de Amerikaanse tenorsaxofonist en fluitist Lew Tabackin en de Israëlische trompettist Itamar Borochov, ligt de klemtoon op de springlevende Belgische jazzscene. Gitarist Philip Catherine, 75 jaar intussen, staat liefst driemaal op de affiche. Maar ook de jongere generaties komen aan bod, met groepen als DelVita, Dans Dans, Stadt en Vortex. Dat het begrip 'jazz' breed wordt geïnterpreteerd, blijkt onder andere uit de aanwezigheid van Delvis en van Beverly Jo Scott en haar The Southern Blues-Jazz Revue.Het Brussels Jazz Weekend vindt plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei op verschillende locaties in Brussel. Info op www.brusselsjazzweekend.be.