Het initiatief groeide vanuit eerdere samenwerkingen binnen het zogenaamde IN/FINITY-project van de VUB met onder meer de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) en Kaaitheater.

In het kader van IN/FINITY zette TOPAZ, het door Wim Distelmans opgerichte dagcentrum voor supportieve en palliatieve zorg van de UZ Brussel, gedurende drie jaar zijn deuren open voor eigentijdse artiesten uit diverse disciplines. De kunstenaars waren er in residentie, en traden in het zorgcentrum op diverse manieren in dialoog met de (zorg)context, de gasten/patiënten en de begeleiders.

Een overzichtstentoonstelling, die op 28 februari in De Markten opent, toont werk dat over die drie jaar in TOPAZ werd gecreëerd, en reflecteert vanuit het oogpunt van de kunstenaars over de mogelijkheden van kunst binnen de zorgsector. Deelnemende artiesten zijn onder anderen Naomi Kerkhove, Rudi Meulemans en Vera Tussing.

Tijdens een internationaal symposium, eveneens op 28 februari in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB), schetsen diverse specialisten uit binnen- en buitenland een beeld van wat er vandaag leeft binnen het kunst- en zorgveld.

Tot slot zijn er in samenwerking met het PERFORMATIK-festival van Kaaitheater enkele interactieve performances en workshops op diverse plekken in Brussel. Op 16 en 17 maart zullen de in De Markten exposerende kunstenaars de ruimte activeren met diverse interventies. Op 14, 15 en 17 maart presenteert de Canadese Emi Kodama haar immersieve installatie Beyond the buildings, the clouds are a mountain range in première in Kaaitheaterstudio's. Het werk is geïnspireerd op haar residentie in TOPAZ.

Peter Anthonissen

De thema-maand Through art we care vindt plaats van donderdag 28 februari tot donderdag 28 maart op diverse locaties in Brussel.

Info: www.throughartwe.care en www.in-finity.be.

Het initiatief groeide vanuit eerdere samenwerkingen binnen het zogenaamde IN/FINITY-project van de VUB met onder meer de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) en Kaaitheater. In het kader van IN/FINITY zette TOPAZ, het door Wim Distelmans opgerichte dagcentrum voor supportieve en palliatieve zorg van de UZ Brussel, gedurende drie jaar zijn deuren open voor eigentijdse artiesten uit diverse disciplines. De kunstenaars waren er in residentie, en traden in het zorgcentrum op diverse manieren in dialoog met de (zorg)context, de gasten/patiënten en de begeleiders. Een overzichtstentoonstelling, die op 28 februari in De Markten opent, toont werk dat over die drie jaar in TOPAZ werd gecreëerd, en reflecteert vanuit het oogpunt van de kunstenaars over de mogelijkheden van kunst binnen de zorgsector. Deelnemende artiesten zijn onder anderen Naomi Kerkhove, Rudi Meulemans en Vera Tussing. Tijdens een internationaal symposium, eveneens op 28 februari in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB), schetsen diverse specialisten uit binnen- en buitenland een beeld van wat er vandaag leeft binnen het kunst- en zorgveld. Tot slot zijn er in samenwerking met het PERFORMATIK-festival van Kaaitheater enkele interactieve performances en workshops op diverse plekken in Brussel. Op 16 en 17 maart zullen de in De Markten exposerende kunstenaars de ruimte activeren met diverse interventies. Op 14, 15 en 17 maart presenteert de Canadese Emi Kodama haar immersieve installatie Beyond the buildings, the clouds are a mountain range in première in Kaaitheaterstudio's. Het werk is geïnspireerd op haar residentie in TOPAZ. Peter AnthonissenDe thema-maand Through art we care vindt plaats van donderdag 28 februari tot donderdag 28 maart op diverse locaties in Brussel. Info: www.throughartwe.care en www.in-finity.be.