Advocaat en verzamelaar Pascal Mortier heeft een passie voor abstracte kunst vanaf de jaren 1960. Eén van die kunstenaars is André Beullens, weliswaar ondergewaardeerd maar uniek in zijn genre. Begonnen met surrealisme, ging Beullens kleuren verkennen. Dat resulteerde in 1963 resulteerde in zijn magnum opus Ephémérides. De doeken hebben een geometrische basisstructuur met wazige verglijdingen van de ene kleurbaan in de andere en lichtnuances die uitstrijken naar de rand van de doeken.

Helende kracht van kunst

In de selectie die Pascal Mortier maakte voor Erfgoeddag ligt de focus ligt op een reeks schilderijen van symmetrische kleurbanen die oplichten. De werken brengen je naar een andere wereld, een wereld van rust en harmonie. Over het belang van Beullens en het helende aspect van het werk van André Beullens debatteert Pascal Mortier op Erfgoeddag om 11u met twee andere kunstkenners, verzamelaar Emiel Meskens en Filip De Meyer, vice-directeur van het Groeningemuseum. In de namiddag vanaf 14u gaat Pascal Mortier in dialoog met het publiek rond hetzelfde thema.

Tentoonstelling André Beullens - Porte d'or xi. Op Erfgoeddag, zondag 22 april, van 10u tot 18u, ten huize van Pascal Mortier, Holstraat 17, Gent. Nadien te bezichtigen op afspraak tot en met 6 juni, mail naar info@david-vzw. Eveneens geopend tijdens Gent Kunst, Gent Soirée op vrijdag 25 mei van 18u tot 22u.

Advocaat en verzamelaar Pascal Mortier heeft een passie voor abstracte kunst vanaf de jaren 1960. Eén van die kunstenaars is André Beullens, weliswaar ondergewaardeerd maar uniek in zijn genre. Begonnen met surrealisme, ging Beullens kleuren verkennen. Dat resulteerde in 1963 resulteerde in zijn magnum opus Ephémérides. De doeken hebben een geometrische basisstructuur met wazige verglijdingen van de ene kleurbaan in de andere en lichtnuances die uitstrijken naar de rand van de doeken.Helende kracht van kunstIn de selectie die Pascal Mortier maakte voor Erfgoeddag ligt de focus ligt op een reeks schilderijen van symmetrische kleurbanen die oplichten. De werken brengen je naar een andere wereld, een wereld van rust en harmonie. Over het belang van Beullens en het helende aspect van het werk van André Beullens debatteert Pascal Mortier op Erfgoeddag om 11u met twee andere kunstkenners, verzamelaar Emiel Meskens en Filip De Meyer, vice-directeur van het Groeningemuseum. In de namiddag vanaf 14u gaat Pascal Mortier in dialoog met het publiek rond hetzelfde thema. Tentoonstelling André Beullens - Porte d'or xi. Op Erfgoeddag, zondag 22 april, van 10u tot 18u, ten huize van Pascal Mortier, Holstraat 17, Gent. Nadien te bezichtigen op afspraak tot en met 6 juni, mail naar info@david-vzw. Eveneens geopend tijdens Gent Kunst, Gent Soirée op vrijdag 25 mei van 18u tot 22u.