Naar schatting 27% van de Vlamingen zal 65 jaar of ouder zijn in het jaar 2050. Ondanks de spectaculaire groei wordt (actieve) cultuurparticipatie door ouderen voor kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en zorgcentra onvoldoende gestimuleerd. Vaak zijn de cultuurinstellingen te weinig bekend met de mogelijkheden voor deze doelgroep.

Cultuur & Welzijn

Vorig jaar tekenden minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Welzijn Jo Vandeurzen een intentieverklaring voor meer samenwerking tussen het cultuur- en welzijnsbeleid in Vlaanderen. Als vervolg daarop slaan het Departement Cultuur en de stad Sint-Niklaas nu de handen in elkaar om de verschillende sectoren - kunst, cultuur, zorg, welzijn, onderwijs - te inspireren tijdens een conferentie. Op het menu staan een waaier van innoverende projecten, verhelderende lezingen, boeiende getuigenissen én actieve workshops.

Conferentie Kunst doet leven, op dinsdag 30 mei in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

Inschrijven kan tot uiterlijk 19 mei via https://cjsm.be/cultuur/formulieren/kunst-doet-leven-inschrijving

Naar schatting 27% van de Vlamingen zal 65 jaar of ouder zijn in het jaar 2050. Ondanks de spectaculaire groei wordt (actieve) cultuurparticipatie door ouderen voor kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en zorgcentra onvoldoende gestimuleerd. Vaak zijn de cultuurinstellingen te weinig bekend met de mogelijkheden voor deze doelgroep.Cultuur & WelzijnVorig jaar tekenden minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Welzijn Jo Vandeurzen een intentieverklaring voor meer samenwerking tussen het cultuur- en welzijnsbeleid in Vlaanderen. Als vervolg daarop slaan het Departement Cultuur en de stad Sint-Niklaas nu de handen in elkaar om de verschillende sectoren - kunst, cultuur, zorg, welzijn, onderwijs - te inspireren tijdens een conferentie. Op het menu staan een waaier van innoverende projecten, verhelderende lezingen, boeiende getuigenissen én actieve workshops.Conferentie Kunst doet leven, op dinsdag 30 mei in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.Inschrijven kan tot uiterlijk 19 mei via https://cjsm.be/cultuur/formulieren/kunst-doet-leven-inschrijving