Met de Boterhammen wenst de Ancienne Belgique ierdereen te bereiken. Alles en iedereen exclusief luidt het motto. Boterhammen in het Park houdt het met artiesten als 't Hof van Commerce, Brihang, Het Zesde Metaal, Buurman en Frank Vander Linden naar goede gewoonte in het Nederlands (en het West-Vlaams), maar ook wie een gehoorbeperking heeft kan zoals steeds genieten van de concerten dankzij de tolken Vlaamse gebarentaal en een ringleiding die ervoor zorgt dat personen met een hoorapparaat enkel de versterkte muziek horen zonder storende omgevingsgeluiden.

Foodtrucks

Zowel de Feeërieën als de Boterhammen zijn een totaalfestival. Je kan er dus ook lekker eten. Duurzaamheid staat centraal. De foodtrucks serveren uitsluitend lokale, biologische en vegetarische maaltijden. Voorts is het festival helemaal P.E.T-vrij. AB was een pionier op het gebied van herbruikbare bekers. Tijdens de twee festivals wensen ze de organisatie Straatverplegers vzw extra te ondersteunen. Zo kan je jouw jouw bekergeld doneren ten voordele van dit goede doel of een gift achterlaten in de collectebussen op het festivalterrein.

Nog snel enkele aanraders uit het programma:

Het was op vraag van AB dat de IJslandse Emiliana Torrini in 2015 haar eigen band bedroog met het kamerorkest The Colorist (met o.a. Aarich Jespers van Zita Swoon Group en Kobe Proesmans, gekend van Gabriel Ríos). Die gaven Torrini's songs een make-over met instrumenten van eigen makelij. Het resultaat was zo overtuigend dat het Engelse label Rough Trade het wereldwijd uitbracht en ze nu het festival mogen openen.

Pik diezelfde avond nog een AB-project mee: The Golden Glows mogen het komende jaar op vraag van AB grasduinen door Harry Smith's grandioze verzamelwerk The Anthology of American Folk Music (Folkways Records, 1952).

Ode aan Wannes

Bij de Boterhammen zijn wij extra geïnteresseerd in het programma WANNES. De jongsten onder u denken nu aan de fantastische Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Die werd ongetwijfeld genoemd naar de fel betreurde Wannes Van de Velde. Muzikanten en ex-makkers tonen aan dat die tien jaar na zijn overlijden verre van vergeten is. Koen De Cauter (zang/sopraansax/gitaar) laat hem samen met de acteurs Lucas Van den Eynden (zang) en Tiny Bertels (zang) en muzikanten als Jan De Smet (zang/accordeon/ukulele) herleven. We wensen u smakelijke en feeërieke festivals.

Boterhammen in het Park (om 12u) en de Feeërieën (vanaf de avondinval) van 27-31 augustus in het Brusselse Warandepark.

Met de Boterhammen wenst de Ancienne Belgique ierdereen te bereiken. Alles en iedereen exclusief luidt het motto. Boterhammen in het Park houdt het met artiesten als 't Hof van Commerce, Brihang, Het Zesde Metaal, Buurman en Frank Vander Linden naar goede gewoonte in het Nederlands (en het West-Vlaams), maar ook wie een gehoorbeperking heeft kan zoals steeds genieten van de concerten dankzij de tolken Vlaamse gebarentaal en een ringleiding die ervoor zorgt dat personen met een hoorapparaat enkel de versterkte muziek horen zonder storende omgevingsgeluiden. FoodtrucksZowel de Feeërieën als de Boterhammen zijn een totaalfestival. Je kan er dus ook lekker eten. Duurzaamheid staat centraal. De foodtrucks serveren uitsluitend lokale, biologische en vegetarische maaltijden. Voorts is het festival helemaal P.E.T-vrij. AB was een pionier op het gebied van herbruikbare bekers. Tijdens de twee festivals wensen ze de organisatie Straatverplegers vzw extra te ondersteunen. Zo kan je jouw jouw bekergeld doneren ten voordele van dit goede doel of een gift achterlaten in de collectebussen op het festivalterrein. Nog snel enkele aanraders uit het programma: Het was op vraag van AB dat de IJslandse Emiliana Torrini in 2015 haar eigen band bedroog met het kamerorkest The Colorist (met o.a. Aarich Jespers van Zita Swoon Group en Kobe Proesmans, gekend van Gabriel Ríos). Die gaven Torrini's songs een make-over met instrumenten van eigen makelij. Het resultaat was zo overtuigend dat het Engelse label Rough Trade het wereldwijd uitbracht en ze nu het festival mogen openen. Pik diezelfde avond nog een AB-project mee: The Golden Glows mogen het komende jaar op vraag van AB grasduinen door Harry Smith's grandioze verzamelwerk The Anthology of American Folk Music (Folkways Records, 1952). Ode aan WannesBij de Boterhammen zijn wij extra geïnteresseerd in het programma WANNES. De jongsten onder u denken nu aan de fantastische Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Die werd ongetwijfeld genoemd naar de fel betreurde Wannes Van de Velde. Muzikanten en ex-makkers tonen aan dat die tien jaar na zijn overlijden verre van vergeten is. Koen De Cauter (zang/sopraansax/gitaar) laat hem samen met de acteurs Lucas Van den Eynden (zang) en Tiny Bertels (zang) en muzikanten als Jan De Smet (zang/accordeon/ukulele) herleven. We wensen u smakelijke en feeërieke festivals.Boterhammen in het Park (om 12u) en de Feeërieën (vanaf de avondinval) van 27-31 augustus in het Brusselse Warandepark.