De jaarlijkse buitenlandse Ronde van de Biking Doctors is dit jaar al aan zijn 25ste editie toe. Om dit lustrum lustrorum te vieren werd een heel bijzonder parcours uitgetekend dat de renners in negen dagen over een afstand van 974 kilometer met maar liefst 21.801 hoogtemeters vanuit de Italiaanse stad Ancona over de gevreesde Timmelsjoch (2.400 meter hoog) naar het Oostenrijkse Sölden voert. De Biking Ladies vertrekken vanuit Venetië (waar dit jaar de Biënnale loopt) en rijden hun mannelijke collega's in Sölden tegemoet.

Collega's gezocht

Maar de Biking Doctors (en Biking Ladies) hebben nog meer pijlen op hun boog. Wie ooit met hen meegefietst heeft, weet dat de fietsende dokters niet alleen gevreesd zijn voor hun vlijmscherpe demarrages, maar als geen ander het nuttige aan het aangename weten te paren. Tijdens een van die after-koers bijeenkomsten borrelde het lumineuze idee op om het heuse Tour van de Trappisten te organiseren.

Om een mooi parcours te bouwen dat de renners van de ene naar de andere trappist moet voeren, doen de Biking Doctors nu een beroep op artsen uit Vlaanderen en Wallonië die mee kunnen bouwen aan het trappistenparcours en tevens het zythologische erfgoed naar waarde weten te schatten, om op die manier de meest originele plekjes en pleisterplaatsen met een bezoek te kunnen vereren.

Voor de liefhebbers: de Ronde zal worden afgesloten met een blindproeverij van trappistbieren en verkiezing van de beste Trappist. Zo wordt de Tour van de Trappisten ongetwijfeld een mooi hoogtepunt van het seizoen voor de Biking Doctors. Naar verluidt heeft de UCI al plannen om het idee te kapen.

Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met duivel-doet-al van de Biking Doctors, dr. Jan Bonte, Medisch Centrum Maria Middelares (MCMM) in Gentbrugge via: jan@bonte-online.com.

Parcours Tour van de Trappisten

De eerste Tour van de Trappisten zal allicht worden gereden in mei 2018, in de periode Hemelvaart - Pinksteren, in het kader van Kom Op tegen Kanker. Het voorlopige parcours van deze zythologische Ronde van België, mede opgesteld door professioneel organisator van fietstochten Jan Almeye (Kortweg), ziet er als volgt uit:

Rit 1

Zaterdag : Gent - brouwerij WESTMALLE - Kasterlee (+/-122 km)

Rit 2

Zondag : Kasterlee- brouwerij HAMONT ACHEL - Lanaken (+/- 105 km); met eventueel extra lus rond de Cauberg.

Rit 3

Maandag : Lanaken - Durbuy - brouwerij ROCHEFORT - Rochefort (+/- 126 km)

Rit 4

Dinsdag : Rochefort - brouwerij ORVAL - Charleville-Mézières (Fr.) (+/- 125 km)

Rit 5

Woensdag : Charleville-Mézières - CHIMAY - Thuin (+/- 110 km

Rit 6

Donderdag : Thuin - Muur van Geraardsbergen - Ieper (+/-160 km)

Rit 7

Vrijdag : Ieper - WESTVLETEREN - Heuvelland - Ieper (+/- 105 km)

Rit 8

Zaterdag : Ieper - Gent (+/- 100 km)

De jaarlijkse buitenlandse Ronde van de Biking Doctors is dit jaar al aan zijn 25ste editie toe. Om dit lustrum lustrorum te vieren werd een heel bijzonder parcours uitgetekend dat de renners in negen dagen over een afstand van 974 kilometer met maar liefst 21.801 hoogtemeters vanuit de Italiaanse stad Ancona over de gevreesde Timmelsjoch (2.400 meter hoog) naar het Oostenrijkse Sölden voert. De Biking Ladies vertrekken vanuit Venetië (waar dit jaar de Biënnale loopt) en rijden hun mannelijke collega's in Sölden tegemoet.Collega's gezochtMaar de Biking Doctors (en Biking Ladies) hebben nog meer pijlen op hun boog. Wie ooit met hen meegefietst heeft, weet dat de fietsende dokters niet alleen gevreesd zijn voor hun vlijmscherpe demarrages, maar als geen ander het nuttige aan het aangename weten te paren. Tijdens een van die after-koers bijeenkomsten borrelde het lumineuze idee op om het heuse Tour van de Trappisten te organiseren. Om een mooi parcours te bouwen dat de renners van de ene naar de andere trappist moet voeren, doen de Biking Doctors nu een beroep op artsen uit Vlaanderen en Wallonië die mee kunnen bouwen aan het trappistenparcours en tevens het zythologische erfgoed naar waarde weten te schatten, om op die manier de meest originele plekjes en pleisterplaatsen met een bezoek te kunnen vereren. Voor de liefhebbers: de Ronde zal worden afgesloten met een blindproeverij van trappistbieren en verkiezing van de beste Trappist. Zo wordt de Tour van de Trappisten ongetwijfeld een mooi hoogtepunt van het seizoen voor de Biking Doctors. Naar verluidt heeft de UCI al plannen om het idee te kapen.Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met duivel-doet-al van de Biking Doctors, dr. Jan Bonte, Medisch Centrum Maria Middelares (MCMM) in Gentbrugge via: jan@bonte-online.com.Parcours Tour van de TrappistenDe eerste Tour van de Trappisten zal allicht worden gereden in mei 2018, in de periode Hemelvaart - Pinksteren, in het kader van Kom Op tegen Kanker. Het voorlopige parcours van deze zythologische Ronde van België, mede opgesteld door professioneel organisator van fietstochten Jan Almeye (Kortweg), ziet er als volgt uit:Rit 1Zaterdag : Gent - brouwerij WESTMALLE - Kasterlee (+/-122 km)Rit 2Zondag : Kasterlee- brouwerij HAMONT ACHEL - Lanaken (+/- 105 km); met eventueel extra lus rond de Cauberg.Rit 3Maandag : Lanaken - Durbuy - brouwerij ROCHEFORT - Rochefort (+/- 126 km)Rit 4Dinsdag : Rochefort - brouwerij ORVAL - Charleville-Mézières (Fr.) (+/- 125 km)Rit 5Woensdag : Charleville-Mézières - CHIMAY - Thuin (+/- 110 kmRit 6Donderdag : Thuin - Muur van Geraardsbergen - Ieper (+/-160 km)Rit 7Vrijdag : Ieper - WESTVLETEREN - Heuvelland - Ieper (+/- 105 km)Rit 8Zaterdag : Ieper - Gent (+/- 100 km)