Muziek appelleert zeer sterk aan de emoties. Een symfonisch concert dompelt de bezoeker onder in een klankuniversum dat tot de verbeelding spreekt. De waarde van muziektherapie bij mensen met dementie vindt dan ook een steeds grotere weerklank. Concertgebouw Brugge - dat reeds erkenning geniet als dementievriendelijke organisatie - wil hier op inspelen. Zo krijgen personen uit de doelgroep de kans om de muziek en de begeestering van haar uitvoerders van dichtbij te beleven. Om hen voor te bereiden op het concert werden zij voorbije woensdag, samen met familie en begeleiders, uitgenodigd op een Open Repetitie.

Mozart symfonisch

"Onze betrokkenheid bij de maatschappij in al haar lagen en kleuren is niet nieuw", zegt Katrien Van Eeckhoutte, directeur Concertgebouw Brugge. "Onder de noemer 'Concertgebouw betrekt' wil ons kunstenhuis bruggen bouwen, grenzen verleggen en mensen met minder kansen, middelen of mogelijkheden uitdrukkelijk de hand reiken." Ann Truyens, directeur Anima Eterna, voegt eraan toe: "Wij dragen van harte ons steentje bij om de werking van dit gerenommeerde centrum te helpen uitbouwen. Met onze pure klanken en unieke instrumenten hopen we deze mensen een mooie muziekervaring te kunnen bieden."

De keuze viel op Wolfgang Amadeus Mozart. Anima Eterna focust op vier creaties van de 20-jarige Mozart, zoals zijn Symfonie nr.29, puur theater-voor-orkest, én de verrassende Serenata notturna. Een plek voor het voetlicht krijgt Jane Gower, die soleert in Mozarts enige bewaarde fagotconcerto: speels en lyrisch, met een vleugje Figaro! Dirigent is vanzelfsprekend Jos van Immerseel.

Het Concertgebouw schenkt een bijdrage uit de ticketinkomsten aan Foton, terwijl Anima Eterna Brugge de organisatie ondersteunt met opbrengsten uit de ticketverkoop en uit twee eigen events in het kader van Atelier Anima.

Info en tickets: www.concertgebouw.be

Muziek appelleert zeer sterk aan de emoties. Een symfonisch concert dompelt de bezoeker onder in een klankuniversum dat tot de verbeelding spreekt. De waarde van muziektherapie bij mensen met dementie vindt dan ook een steeds grotere weerklank. Concertgebouw Brugge - dat reeds erkenning geniet als dementievriendelijke organisatie - wil hier op inspelen. Zo krijgen personen uit de doelgroep de kans om de muziek en de begeestering van haar uitvoerders van dichtbij te beleven. Om hen voor te bereiden op het concert werden zij voorbije woensdag, samen met familie en begeleiders, uitgenodigd op een Open Repetitie. Mozart symfonisch"Onze betrokkenheid bij de maatschappij in al haar lagen en kleuren is niet nieuw", zegt Katrien Van Eeckhoutte, directeur Concertgebouw Brugge. "Onder de noemer 'Concertgebouw betrekt' wil ons kunstenhuis bruggen bouwen, grenzen verleggen en mensen met minder kansen, middelen of mogelijkheden uitdrukkelijk de hand reiken." Ann Truyens, directeur Anima Eterna, voegt eraan toe: "Wij dragen van harte ons steentje bij om de werking van dit gerenommeerde centrum te helpen uitbouwen. Met onze pure klanken en unieke instrumenten hopen we deze mensen een mooie muziekervaring te kunnen bieden."De keuze viel op Wolfgang Amadeus Mozart. Anima Eterna focust op vier creaties van de 20-jarige Mozart, zoals zijn Symfonie nr.29, puur theater-voor-orkest, én de verrassende Serenata notturna. Een plek voor het voetlicht krijgt Jane Gower, die soleert in Mozarts enige bewaarde fagotconcerto: speels en lyrisch, met een vleugje Figaro! Dirigent is vanzelfsprekend Jos van Immerseel.Het Concertgebouw schenkt een bijdrage uit de ticketinkomsten aan Foton, terwijl Anima Eterna Brugge de organisatie ondersteunt met opbrengsten uit de ticketverkoop en uit twee eigen events in het kader van Atelier Anima.Info en tickets: www.concertgebouw.be