Uit deze ontmoetingen ontstaat er telkens een kunstwerk, een beeld dat het verhaal van de persoon met psychosegevoeligheid vertelt en dat er tegelijk voor zorgt dat de samenleving een beeld van psychose kan krijgen. In Ik trap gewoon door wordt de grens opgezocht tussen creativiteit, psychische kwetsbaarheid en kunst.

Het project staat door onder de vleugels van Panamarenko en de deelnemende kunstenaars zijn: Naima Aouni, Jef Bertels, Lieve Blancquaert, Berlinde De Bruyckere, Rick de Leeuw, Jeroen De Pauw, Ilke De Vries, Griet Dobbels, Hugo Matthysen, Sophie Nys, Peter Rogiers, Stefan Serneels, Ief Spincemaille, Lize Spit, Piet Stockmans, Luc Tuymans, Wim Vandekeybus, Koen Vanmechelen, Willem Vermandere, Katrien Vermeire, Johannes Verschaeve, Raf Walschaerts en Marina Yee.

Drie musea slaan voor dit project de handen in elkaar. Het resultaat van dit artistieke proces is te zien in zowel de Universiteitsbibliotheek Leuven (M - Museum Leuven), het Museum Dr. Guislain in Gent en het ModeMuseum Provincie Antwerpen.

Ik trap gewoon door. Tot 16 mei in de Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein, Leuven - Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, Gent - ModeMuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, Antwerpen. www.iktrapgewoondoor.be

Uit deze ontmoetingen ontstaat er telkens een kunstwerk, een beeld dat het verhaal van de persoon met psychosegevoeligheid vertelt en dat er tegelijk voor zorgt dat de samenleving een beeld van psychose kan krijgen. In Ik trap gewoon door wordt de grens opgezocht tussen creativiteit, psychische kwetsbaarheid en kunst.Het project staat door onder de vleugels van Panamarenko en de deelnemende kunstenaars zijn: Naima Aouni, Jef Bertels, Lieve Blancquaert, Berlinde De Bruyckere, Rick de Leeuw, Jeroen De Pauw, Ilke De Vries, Griet Dobbels, Hugo Matthysen, Sophie Nys, Peter Rogiers, Stefan Serneels, Ief Spincemaille, Lize Spit, Piet Stockmans, Luc Tuymans, Wim Vandekeybus, Koen Vanmechelen, Willem Vermandere, Katrien Vermeire, Johannes Verschaeve, Raf Walschaerts en Marina Yee.Drie musea slaan voor dit project de handen in elkaar. Het resultaat van dit artistieke proces is te zien in zowel de Universiteitsbibliotheek Leuven (M - Museum Leuven), het Museum Dr. Guislain in Gent en het ModeMuseum Provincie Antwerpen. Ik trap gewoon door. Tot 16 mei in de Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein, Leuven - Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, Gent - ModeMuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, Antwerpen. www.iktrapgewoondoor.be