Tussen 1915 en de jaren 1980 was dit een verwerkingsfabriek voor dierlijke producten. In de topjaren waren meer dan 400 mensen betrokken bij de productie van vlees, huiden, vetten en wol. Verwijzingen naar die geschiedenis vind je terug in het boeiende museum binnen de hotelmuren, met een reeks oude machines van Britse makelij, stukjes looierij en dergelijke.

Die erfgoedelementen zijn door de lokale architect Pedro Kovacic perfect geïntegreerd in wat algemeen geldt als één van Chili's meest opmerkelijke luxehotels. De historische aspecten van het complex vloeien naadloos over in het futuristisch design en modern comfort van de kamers - waar de grote panoramaramen uitkijken op de Ultima Esperanza-fjord ('van de Laatste hoop'). Laat de naam u vooral niet afschrikken: de vergezichten op de besneeuwde toppen of de gletsjers die je vanuit het hotel of tijdens een uitstap met hun privémotorjacht kan gaan bekijken, leveren verbluffende plaatjes op.

Een van de geneugten van een verblijf in The Singular is hun all-inclusiveformule. Daarbij zijn, naast maaltijden en de meeste dranken, ook daguitstappen in kleine groepen inbegrepen. Wandelingen, fiets- en/of kajaktochten, paardrijden, vogelspotten in de omgeving van de fjord, of bij uitbreiding, een uitstap naar het nationaal park van Torres del Paine (op 45 minuutjes rijden) zijn zeer aanbevelenswaard. Zelfs een bezoek aan Calafate, de ideale uitvalsbasis voor de Perito Moreno-gletsjer, behoort tot de mogelijkheden.

Misschien een van de ultieme geneugten hier vormt het 'post-excursie-gedeelte van de dag', als je de inspanning van de daguitstap mag wegspoelen in de spa of de zwembaden, terwijl je nipt van een Calafate sour - volgens het lokale gezegde zal je dan terugkeren naar de plek... De dag in stijl afsluiten doe je aan tafel waar lokale chefs exquise gerechten serveren.

Erik Brusten

Tussen 1915 en de jaren 1980 was dit een verwerkingsfabriek voor dierlijke producten. In de topjaren waren meer dan 400 mensen betrokken bij de productie van vlees, huiden, vetten en wol. Verwijzingen naar die geschiedenis vind je terug in het boeiende museum binnen de hotelmuren, met een reeks oude machines van Britse makelij, stukjes looierij en dergelijke.Die erfgoedelementen zijn door de lokale architect Pedro Kovacic perfect geïntegreerd in wat algemeen geldt als één van Chili's meest opmerkelijke luxehotels. De historische aspecten van het complex vloeien naadloos over in het futuristisch design en modern comfort van de kamers - waar de grote panoramaramen uitkijken op de Ultima Esperanza-fjord ('van de Laatste hoop'). Laat de naam u vooral niet afschrikken: de vergezichten op de besneeuwde toppen of de gletsjers die je vanuit het hotel of tijdens een uitstap met hun privémotorjacht kan gaan bekijken, leveren verbluffende plaatjes op.Een van de geneugten van een verblijf in The Singular is hun all-inclusiveformule. Daarbij zijn, naast maaltijden en de meeste dranken, ook daguitstappen in kleine groepen inbegrepen. Wandelingen, fiets- en/of kajaktochten, paardrijden, vogelspotten in de omgeving van de fjord, of bij uitbreiding, een uitstap naar het nationaal park van Torres del Paine (op 45 minuutjes rijden) zijn zeer aanbevelenswaard. Zelfs een bezoek aan Calafate, de ideale uitvalsbasis voor de Perito Moreno-gletsjer, behoort tot de mogelijkheden.Misschien een van de ultieme geneugten hier vormt het 'post-excursie-gedeelte van de dag', als je de inspanning van de daguitstap mag wegspoelen in de spa of de zwembaden, terwijl je nipt van een Calafate sour - volgens het lokale gezegde zal je dan terugkeren naar de plek... De dag in stijl afsluiten doe je aan tafel waar lokale chefs exquise gerechten serveren. Erik Brusten