In het hoge noordoosten van Chili bevindt zich het unieke gebied van de Atacamawoestijn, een van de droogste woestijnplekken ter wereld. Hoe onherbergzaam ook, in de ondergrond zat en zit heel wat rijkdom. Eertijds werd hier salpeter (voor de kunstmestindustrie), vandaag koper en vooral lithium (voor uw gsmbatterij) gewonnen.

Regenval is in Atacama een hoogst zeldzaam gegeven, las u al in het verhaal van dokter Boeykens. Gemiddeld valt er slechts 5 millimeter neerslag per jaar. Overdag hangt een staalblauwe en nagenoeg wolkenloze hemel over de regio waarvan de kleurschakeringen, authentieke flora en fauna én vooral de stilte en leegte beklijven.

Een uitgelezen uitvalsbasis voor uw verblijf hier is de Alto Atacama Desert Lodge & Spa, even buiten San Pedro de Atacama, in een rustige vallei en vlakbij al die natuurwonderen vol adembenemende uitzichten. Het hotel en zijn architectuur zijn perfect geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, meent dr.Boeykens. Elk van de 42 kamers beschikt over een privé-terras, al zijn ook de gemeenschappelijke faciliteiten niet te versmaden: spafaciliteiten (die geldt als een van de beste in Latijns-Amerika), zwembaden en het restaurant waar à la carte verfijnde gerechten worden geserveerd. Nog inbegrepen in het all-inclusiveconcept: de meeste dranken, waaronder tal van lokale wijnen.

Hoezeer dit hotel zich perfect leent tot dolce far niente ware het jammer als u geen gebruik zou maken van de uitgebreide excursiemogelijkheden. Dokter Boeykens stipte er enkele aan: een cactuswandeling, een wandeling door de uitgedroogde rivierbeddingen, de zout- en/of geiservlaktes, mountainbiketochten. In totaal kan u kiezen uit een dertigtal mogelijke activiteiten. En die worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van elke gast. 'Op die uitstappen worden versnaperingen of een drankje voorzien. Het doet denken aan een sundowner in zuidelijk Afrika', zegt dr.Boeykens.

Zelfs als de staalblauwe hemel verandert in een gitzwarte nacht biedt Alto Atacama nog een bijzondere activiteit. Op het domein staat een sterrenobservatorium annex telescoop om te turen naar een niet door lichtvervuiling aangetaste sterrenhemel. Een eindeloos universum sterren, zelfs andere planeten zoals Mars, Saturnus of Jupiter, duiken om middernacht op je netvlies op. Zelfs voor een leek terzake opent zich dan een fascinerende wereld. Eén ding staat vast: niet enkel de stilte verzekert u een goede nachtrust, u zal ook letterlijk sterretjes zien als u gaat slapen...

Reisroute/schema

1. Vlucht vanuit Brussel naar Santiago de Chile.

2. Aankomst in Santiago en transfer naar The Singular Santiago.

3. Vlucht naar Punta Arenas en start van uw allinclusive verblijf in The Singular Patagonia.

4-5. Verblijf in volpension en excursies in The Singular Patagonia.

6. Terugvlucht naar Santiago, overnachting.

7. Vlucht naar Calama en start van uw verblijf in Alto Atacama Desert lodge & Spa.

8-10. Verblijf in volpension en excursies in Alto Atacama Desert lodge & Spa.

11. Terugvlucht naar Santiago, verblijf in The Singular Santiago.

12. Privé luchthaventransfer en terugvlucht naar Europa.

13. Aankomst in Brussel.

U vliegt in economy class, maar upgraden kan (mits opleg) indien de beschikbaarheid het toelaat. De reisperiode is vrij te kiezen maar moet vallen tussen 1 maart en 5 mei 2020 én is onder voorbehoud van beschikbaarheid in de genoemde hotels. Mits overleg kan de reis ook verlengd worden.

Het volledige programma vindt u op: http://atacama.

* Inlichtingen: helen@atacama.be - 09/398.28.76

Inbegrepen

Vluchten in economy class Brussel - Santiago de Chile - Brussel, met een van deze maatschappijen: Iberia (ticketklasses OQNSV), British Airways (ticketklasses VNOQS), KLM of Air France (ticketklasses TENRVXG).

Alle transport ter plaatse.

Binnenlandse vluchten Santiago-Punta Arenas-Santiago en Santiago-Calama-Santiago.

Alle hotels met ontbijt (volpension in The Singular Patagonia en Alto Atacama Desert Lodge & Spa).

Inbegrepen excursies naar keuze volgens een zelf te kiezen fysiek niveau.

24/7 bijstand lokale vertegenwoordiger.

Niet inbegrepen

Enkele middag- en avondmalen, fooien, lokale gidsen, optionele activiteiten.

Prijsvraag 1

Dat de Atacama te boek staat als een van de droogste woestijnen ter wereld is zeker niet overdreven. Maar hoeveel millimeter neerslag registeert men hier gemiddeld per jaar? Is dat:

1. 3 millimeter

2. 5 millimeter

3. 10 millimeter

In het hoge noordoosten van Chili bevindt zich het unieke gebied van de Atacamawoestijn, een van de droogste woestijnplekken ter wereld. Hoe onherbergzaam ook, in de ondergrond zat en zit heel wat rijkdom. Eertijds werd hier salpeter (voor de kunstmestindustrie), vandaag koper en vooral lithium (voor uw gsmbatterij) gewonnen.Regenval is in Atacama een hoogst zeldzaam gegeven, las u al in het verhaal van dokter Boeykens. Gemiddeld valt er slechts 5 millimeter neerslag per jaar. Overdag hangt een staalblauwe en nagenoeg wolkenloze hemel over de regio waarvan de kleurschakeringen, authentieke flora en fauna én vooral de stilte en leegte beklijven.Een uitgelezen uitvalsbasis voor uw verblijf hier is de Alto Atacama Desert Lodge & Spa, even buiten San Pedro de Atacama, in een rustige vallei en vlakbij al die natuurwonderen vol adembenemende uitzichten. Het hotel en zijn architectuur zijn perfect geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, meent dr.Boeykens. Elk van de 42 kamers beschikt over een privé-terras, al zijn ook de gemeenschappelijke faciliteiten niet te versmaden: spafaciliteiten (die geldt als een van de beste in Latijns-Amerika), zwembaden en het restaurant waar à la carte verfijnde gerechten worden geserveerd. Nog inbegrepen in het all-inclusiveconcept: de meeste dranken, waaronder tal van lokale wijnen.Hoezeer dit hotel zich perfect leent tot dolce far niente ware het jammer als u geen gebruik zou maken van de uitgebreide excursiemogelijkheden. Dokter Boeykens stipte er enkele aan: een cactuswandeling, een wandeling door de uitgedroogde rivierbeddingen, de zout- en/of geiservlaktes, mountainbiketochten. In totaal kan u kiezen uit een dertigtal mogelijke activiteiten. En die worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van elke gast. 'Op die uitstappen worden versnaperingen of een drankje voorzien. Het doet denken aan een sundowner in zuidelijk Afrika', zegt dr.Boeykens.Zelfs als de staalblauwe hemel verandert in een gitzwarte nacht biedt Alto Atacama nog een bijzondere activiteit. Op het domein staat een sterrenobservatorium annex telescoop om te turen naar een niet door lichtvervuiling aangetaste sterrenhemel. Een eindeloos universum sterren, zelfs andere planeten zoals Mars, Saturnus of Jupiter, duiken om middernacht op je netvlies op. Zelfs voor een leek terzake opent zich dan een fascinerende wereld. Eén ding staat vast: niet enkel de stilte verzekert u een goede nachtrust, u zal ook letterlijk sterretjes zien als u gaat slapen...