Op zondag 27 november kan u gratis een bezoek brengen aan de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen van de KMSK in Brussel, maar ook deelnemen aan tal van rondleidingen, creatieve ateliers, animatie in de zalen met allerlei concerten, improvisatie-acts, archieffilms, tekenateliers én een kijkje nemen achter de coulissen waar zich de reserves en restauratieateliers bevinden.

Top honderd

Het was in het jaar 1801, 215 jaar geleden, dat Napoleon Bonaparte het zogeheten Chaptal decreet ondertekende. Zo creëerde hij 15 departementale musea, waaronder een in Brussel. De toekomstige Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zagen het levenslicht. De collectie, gevormd op basis van een beperkt aantal werken uit Parijs, groeide in de loop der jaren uit tot een kunstverzameling van meer dan 20.000 stuks en illustreert onze kunstgeschiedenis van de 15de tot de 21ste eeuw rijkelijk. Meer dan twee eeuwen na hun creatie, bevinden de KMSKB zich in de top 100 van de meest bezochte kunstmusea van de wereld.

Een greep uit de lijst van activiteiten:

- Neem plaats achter een schildersezel in het forum (inkomhal) en word even kopiist

- Film van Yvon Lammens, gebaseerd op 215 jaar archiefmateriaal

- Cellisten spelen muziekstukken die het museale decor vervolledigen

- Barokmuziek in de grote Rubenszaal (14:30)

- Moderne muziek in de tentoonstelling 'Moderniteit à la belge' (15:30)

- Opera aria's in het Fin-de-Siècle Museum (16:30)

- Gratis toegang tot de permanente collecties van de KMSKB: Old Masters - Magritte - Fin-de-Siècle - Moderne Kunst

- Gratis toegang tot alle tijdelijke tentoonstellingen: Moderniteit à la belge - Thierry De Cordier: Iconotexture - 14-18. Rupture or Continuity? - Brueghel. Unseen Masterpieces.

De volledige lijst van activiteiten vindt u via: http://down.fine-arts-museum.be/anniversaire.pdf

Reserveren via: reservatie@fine-arts-museum.be of 02/508 34 76 (maandag tot vrijdag).

Op zondag 27 november kan u gratis een bezoek brengen aan de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen van de KMSK in Brussel, maar ook deelnemen aan tal van rondleidingen, creatieve ateliers, animatie in de zalen met allerlei concerten, improvisatie-acts, archieffilms, tekenateliers én een kijkje nemen achter de coulissen waar zich de reserves en restauratieateliers bevinden. Top honderdHet was in het jaar 1801, 215 jaar geleden, dat Napoleon Bonaparte het zogeheten Chaptal decreet ondertekende. Zo creëerde hij 15 departementale musea, waaronder een in Brussel. De toekomstige Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zagen het levenslicht. De collectie, gevormd op basis van een beperkt aantal werken uit Parijs, groeide in de loop der jaren uit tot een kunstverzameling van meer dan 20.000 stuks en illustreert onze kunstgeschiedenis van de 15de tot de 21ste eeuw rijkelijk. Meer dan twee eeuwen na hun creatie, bevinden de KMSKB zich in de top 100 van de meest bezochte kunstmusea van de wereld.Een greep uit de lijst van activiteiten: - Neem plaats achter een schildersezel in het forum (inkomhal) en word even kopiist- Film van Yvon Lammens, gebaseerd op 215 jaar archiefmateriaal - Cellisten spelen muziekstukken die het museale decor vervolledigen- Barokmuziek in de grote Rubenszaal (14:30)- Moderne muziek in de tentoonstelling 'Moderniteit à la belge' (15:30)- Opera aria's in het Fin-de-Siècle Museum (16:30)- Gratis toegang tot de permanente collecties van de KMSKB: Old Masters - Magritte - Fin-de-Siècle - Moderne Kunst- Gratis toegang tot alle tijdelijke tentoonstellingen: Moderniteit à la belge - Thierry De Cordier: Iconotexture - 14-18. Rupture or Continuity? - Brueghel. Unseen Masterpieces.De volledige lijst van activiteiten vindt u via: http://down.fine-arts-museum.be/anniversaire.pdfReserveren via: reservatie@fine-arts-museum.be of 02/508 34 76 (maandag tot vrijdag).