De cursus loopt van 23 tot 30 september en bestaat voor een groot gedeelte uit praktische workshops op en rond het water van Bonaire. Je leert acute en levensbedreigende aandoeningen met relatie tot watersporten voorkomen en herkennen. Ook leer je om de eerste behandeling te initiëren. Experts zullen lezingen geven over onder andere de (patho)fysiologie van duiken, verdrinking, hypothermie, behandeling van steken/beten door zeedieren, trauma/letsel op zee, search & rescue bij ongevallen op het water en maritieme communicatie.

Outdoor Medicine

Outdoor Medicine opereert sinds haar oprichting in 2011 vanuit een stichting zonder winstoogmerk, genaamd Stichting Dutch Expedition & Wilderness Medical Society. Outdoor Medicine heeft als doel om (internationale) samenwerking te bevorderen tussen (para)medici (en anderen) die geïnteresseerd en gespecialiseerd zijn in expeditiegeneeskunde, wildernisgeneeskunde of geneeskunde in extreme omstandigheden. Daarnaast is ons doel om kennis van dit vakgebied te vergroten, bevorderen, delen, verspreiden en 'best medical practices' te stimuleren.

Om die doelstellingen te bereiken worden workshops, lezingen, cursussen, congressen, reizen en andere activiteitengeorganiseerd. Daarnaast wordt medisch advies gegeven voorafgaand aan en/of gedurende expedities, avontuurlijke reizen, extreme sporten of vrijwilligerswerk in afgelegen gebieden. Advies wordt zowel op afstand als ter plaatse gegeven.

Levensreddende kennis

Duikgeneeskunde maakt deel uit van het werkterrein van Outdoor Medicine. De achtdaagse cursus is gericht medici en paramedici, werkzaam in alle specialismen, die affiniteit hebben met watersport en/of duiken. Duiken is een integraal onderdeel van de cursus. Indien je niet kan of wilt duiken (bijv. vanwege gezondheidsredenen) is er ook de mogelijkheid om te snorkelen. Naast het duiken zal erv ook een hele dag gezeild worden en wordt een bezoek gebracht aan de decompressiekamer op Bonaire. Het doel van de Dive & Marine Life Support is om de medicus/watersportliefhebber praktische en potentieel levensreddende kennis en vaardigheden op en rond het water mee te geven.

Informatie en inschrijvingen:http://www.ewdr.com/diveenmarinelifesupportcursusbonaire/

De cursus loopt van 23 tot 30 september en bestaat voor een groot gedeelte uit praktische workshops op en rond het water van Bonaire. Je leert acute en levensbedreigende aandoeningen met relatie tot watersporten voorkomen en herkennen. Ook leer je om de eerste behandeling te initiëren. Experts zullen lezingen geven over onder andere de (patho)fysiologie van duiken, verdrinking, hypothermie, behandeling van steken/beten door zeedieren, trauma/letsel op zee, search & rescue bij ongevallen op het water en maritieme communicatie.Outdoor MedicineOutdoor Medicine opereert sinds haar oprichting in 2011 vanuit een stichting zonder winstoogmerk, genaamd Stichting Dutch Expedition & Wilderness Medical Society. Outdoor Medicine heeft als doel om (internationale) samenwerking te bevorderen tussen (para)medici (en anderen) die geïnteresseerd en gespecialiseerd zijn in expeditiegeneeskunde, wildernisgeneeskunde of geneeskunde in extreme omstandigheden. Daarnaast is ons doel om kennis van dit vakgebied te vergroten, bevorderen, delen, verspreiden en 'best medical practices' te stimuleren.Om die doelstellingen te bereiken worden workshops, lezingen, cursussen, congressen, reizen en andere activiteitengeorganiseerd. Daarnaast wordt medisch advies gegeven voorafgaand aan en/of gedurende expedities, avontuurlijke reizen, extreme sporten of vrijwilligerswerk in afgelegen gebieden. Advies wordt zowel op afstand als ter plaatse gegeven.Levensreddende kennisDuikgeneeskunde maakt deel uit van het werkterrein van Outdoor Medicine. De achtdaagse cursus is gericht medici en paramedici, werkzaam in alle specialismen, die affiniteit hebben met watersport en/of duiken. Duiken is een integraal onderdeel van de cursus. Indien je niet kan of wilt duiken (bijv. vanwege gezondheidsredenen) is er ook de mogelijkheid om te snorkelen. Naast het duiken zal erv ook een hele dag gezeild worden en wordt een bezoek gebracht aan de decompressiekamer op Bonaire. Het doel van de Dive & Marine Life Support is om de medicus/watersportliefhebber praktische en potentieel levensreddende kennis en vaardigheden op en rond het water mee te geven.Informatie en inschrijvingen:http://www.ewdr.com/diveenmarinelifesupportcursusbonaire/