La Tentation, een voormalige stoffenwinkel, vindt u in hartje Brussel vlakbij het Sint-Katelijneplein. In 1989 ging het gebouw haast in vlammen op. Na een volledige renovatie namen leden van de eerste generatie Galicische immigranten het over en sindsdien is het Centro Galego de Bruxelas er gevestigd.

Dat had als oorspronkelijke doel de Galicische cultuur te ontwikkelen en te promoten. Al snel werd het een ontmoetingsoord met tal van andere evenementen. Wereldmuziek allerhande komt er aan bod. Alleen al de locatie verdient een bezoek. Overschouw de prachtzaal vanop de eerste verdieping en daal als een vorst neder van de majestueuze trappen.

Heden ten dage profileert La Tentation zich als een Brussels Cultureel Centrum, dat diverse gemeenschappen, verscheidene generaties en sociale klassen bij elkaar brengt. De nieuwe ploeg die daarvoor zorgt, bestaat uit jonge Galiciërs, Brusselaars, buren, gemotiveerde mensen, die als doel hebben om interactieve projecten te ontwikkelen rond muziek en dans.

Festival

In het weekend van 26 tot 28 mei vindt er net als op talloze andere plekken in de hoofdstad, het Brussels Jazz Weekend plaats. Een weekend later is het de beurt aan een uniek festival, met de tweede editie van het Festival Compostela.

Dat festival start op zaterdag 3 juni met folkloristische artiesten uit Galicië en Asturië. Talrijke gastronomische stands laten u op een andere manier met de Galicische cultuur kennismaken. Een dag later is er de Sunday Family Brunch met spektakels voor kinderen en workshops allerhande. Op het Begijnhofplein vindt die dag onder de noemer Domingo Latino ook een Latinoshow plaats, gevolgd door dansinitiaties allerhande.

Festival Compostela op 3 en 4 juni in Centro Galego de Bruxelas, La Tentation, Lakensestraat 28, Brussel. www.festivalcompostela.be

Brussels Jazz Weekend van 26-28 mei op diverse plaatsen in Brussel, waaronder La Tentation, www.brusselsjazzweekend.be.

La Tentation, een voormalige stoffenwinkel, vindt u in hartje Brussel vlakbij het Sint-Katelijneplein. In 1989 ging het gebouw haast in vlammen op. Na een volledige renovatie namen leden van de eerste generatie Galicische immigranten het over en sindsdien is het Centro Galego de Bruxelas er gevestigd. Dat had als oorspronkelijke doel de Galicische cultuur te ontwikkelen en te promoten. Al snel werd het een ontmoetingsoord met tal van andere evenementen. Wereldmuziek allerhande komt er aan bod. Alleen al de locatie verdient een bezoek. Overschouw de prachtzaal vanop de eerste verdieping en daal als een vorst neder van de majestueuze trappen. Heden ten dage profileert La Tentation zich als een Brussels Cultureel Centrum, dat diverse gemeenschappen, verscheidene generaties en sociale klassen bij elkaar brengt. De nieuwe ploeg die daarvoor zorgt, bestaat uit jonge Galiciërs, Brusselaars, buren, gemotiveerde mensen, die als doel hebben om interactieve projecten te ontwikkelen rond muziek en dans.FestivalIn het weekend van 26 tot 28 mei vindt er net als op talloze andere plekken in de hoofdstad, het Brussels Jazz Weekend plaats. Een weekend later is het de beurt aan een uniek festival, met de tweede editie van het Festival Compostela. Dat festival start op zaterdag 3 juni met folkloristische artiesten uit Galicië en Asturië. Talrijke gastronomische stands laten u op een andere manier met de Galicische cultuur kennismaken. Een dag later is er de Sunday Family Brunch met spektakels voor kinderen en workshops allerhande. Op het Begijnhofplein vindt die dag onder de noemer Domingo Latino ook een Latinoshow plaats, gevolgd door dansinitiaties allerhande. Festival Compostela op 3 en 4 juni in Centro Galego de Bruxelas, La Tentation, Lakensestraat 28, Brussel. www.festivalcompostela.beBrussels Jazz Weekend van 26-28 mei op diverse plaatsen in Brussel, waaronder La Tentation, www.brusselsjazzweekend.be.