EXPO : Bentley 100 Years

Het merk Bentley mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen, de gelegenheid bij uitstek om in Autoworld enkele uitzonderlijke modellen aan u voor te stellen. Een vijftiental wagens, zowel historische als moderne Bentleys, nemen tijdens de periode mei-juni plaats op de 3 expo podia van het museum.

CD : Anneleen Lenaerts, Nino Rota: Works for harp

Op 10 april 2019 zal het 40 jaar geleden zijn dat Nino Rota overleed. De Italiaanse componist werd wereldberoemd met zijn onvergetelijke soundtracks als huiscomponist van Fellini (o.a. La dolce vita, La strada) en films als Visconti's Il gattopardo, Coppola's The Godfather, Zeffirelli's Romeo and Juliet en Vidor's War and Peace.

CD : Artemis Quartet, Shostakovich, Pianokwintet in g.

Met het Pianokwintet in g neemt het legendarische Artemis Quartet voor de eerste keer werk van Shostakovich op. Ze musiceren al vele jaren met de legendarische pianiste Elisabeth Leonskaja. Het Piano-kwintet is het oudste van de werken op deze cd die verder aangevuld wordt met de Strijkkwartetten nrs. 5 en 7, complexe werken die het karakter van de componist goed weergeven, al ontdekken we in de drie werken een heel poëtische en zachte kant van Shostakovich.

CD : Philippe Jaroussky, Ombra mai fu

"De opera's van Francesco Cavalli (1602- 76) staan bekend om hun rijkdom en moderniteit en de diversiteit en complexiteit van de personages", duidt contratenor Philippe Jaroussky zijn keuze om een cd aan het werk van deze componist te wijden. Cavalli, de belangrijkste opvolger van operapionier Monteverdi, was actief in Venetië op een moment dat de opera vanuit de aristocratische sfeer der paleizen de publieke theaters begon te veroveren. Tijdens de voorbereidingen voor het album, Ombra mai fu, bestudeerde Jaroussky de manuscripten van de 37 bewaarde opera's van Cavalli. "Ik wou alle beschikbare tijd op de cd gebruiken om de veelzijdigheid en de kwaliteiten van Cavalli's oeuvre te etaleren."

15 dagen Sri Lanka?

Sri Lanka, de parel van het oosten, 15 dagen/12 nachten:Individuele rondreis met gids-chauffeur. Ontdek de voornaamste hoogtepunten van Sri Lanka. Afreis elke vrijdag tussen 15 februari en 17 juni 2019 (latere data op aanvraag). Prijs per persoon in tweepersoonskamer voor AK-clubleden: 2.775 euro. Niet-leden: 3.050 euro per persoon.