Vluchteling Francis maakt de gevaarlijke oversteek van Afrika naar Europa. Als hij uiteindelijk in Berlijn aankomt en aan een nieuw leven begint, zweert hij om dat als een goed mens te doen. Door zijn status als illegale vluchteling blijkt dat echter praktisch onmogelijk. Francis valt in handen van drugsdealer Reinhold. Onder invloed van hem verandert Francis in Franz, een genadeloze crimineel. Het eerlijke leven wat hij probeerde te leiden, is opeens verder weg dan ooit.

Op woensdag 2 december wordt Klara 20 jaar en dat wordt (coronaveilig) gevierd met een reuzengroot verzoekprogramma Klara 20. Klara zal in de feestweek interactief gaan met de luisteraar onder de noemer 'Klara zkt muziek'. Van woensdag 2 tot en met zondag 6 december draait de zender alleen maar verzoekplaten van luisteraars, en laat de zender hen uitgebreid aan het woord. Klara wordt die week dus letterlijk aan de luisteraars cadeau gedaan en door hen gemaakt.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als kind won Patricia De Cock opstelwedstrijden en werd ze geprezen voor haar taalgevoel. Toch koos zij voor een loopbaan als arts. Maar de jongste jaren begon de schrijflust weer te kriebelen en pende ze twee 'misdaadromans met literaire inslag' neer.

Normaal zou de Franse cellist Gautier Capuçon begin december in ons land optreden in het kader van Viva for Life!, de Franstalige tegenhanger van Music for life.

Het Stanhope Hotel Brussels by Thon Hotels is een vijfsterrenhotel met een gunstige ligging tussen de Europese wijk en het Koninklijk Paleis, op loopafstand van het stadscentrum en de Grote Markt. Dit hotel in Brussel is ontworpen door gerenommeerde interieurarchitecten en het staat in de top tien van luxe hotels in België. Het is een van de beste luxe hotels in Brussel.