In de Amerikaanse film Minari toont regisseur-scenarist Lee Isaac Chung hoe het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun 'American dream' waar te maken.

De nieuwe editie van de cultuurgids BRUSSELS 2022 werd helemaal herdacht maar blijft een praktische uitgave voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.

Misschien zat u wel gekluisterd aan uw radio toen Greet Samyn en Mark Janssens op zondag 28 november de nummer 1 onthulden van de luisteraars van Klara. De 'Klara Top 100' wordt dit jaar aangevoerd door het briljante Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt.

De Compendium Geneeskunde scheurkalender 2022 staat boordevol handige tips, casuïstiek, getuigenissen van artsen, anatomische illustraties, quotes, afbeeldingen, quizvragen, weetjes, ezelsbruggetjes, en QR-codes naar achtergrondinformatie, artikelen, interviews, blogs, podcasts en meer. Net als de voorbije jaren werkte Artsenkrant mee aan deze editie.

Christina Pluhar en haar ensemble l'Arpeggiata, de contratenor Vincenzo Capezzuto en de sopraan Céline Scheen spelen op donderdag 16 december een benefietconcert met het programma van hun nieuwe album Alla Napoletana.

Met Vienna Stories brengt de Belgische harpiste Anneleen Lenaerts een ode aan de stad die haar muzikale thuis is sinds 2010, toen ze eerste harpiste werd van de Wiener Philharmoniker.

Wanneer H, vertolkt door Jason Statham (The Transporter) aan de slag gaat bij een geldtransportbedrijf dat verantwoordelijk is voor het wekelijks vervoeren van honderden miljoenen dollars, heeft daar net een dodelijke roofoverval plaatsgevonden.

Op zoek naar nieuwe kansen verhuist de ambitieuze ondernemer Rory (Jude Law) met zijn vrouw (Carrie Coon) en kinderen van een veilige Amerikaanse buitenwijk naar een onbetaalbaar landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren '80.

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella - in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig - wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee.