Corona heeft ons lang 'in ons kot' gehouden, maar stilaan mogen we opnieuw uit ons kot komen. Nu we wat verder mogen gaan om te wandelen en te fietsen, is het moment aangebroken om enkele regio's wat beter te leren kennen. Auteur en freelance journalist voor Artsenkrant, Luc Vander Elst, vond tijdens zijn wandelingen in de (eigen) streek binnen de driehoek Leuven-Mechelen-Brussel de inspiratie voor een zogeheten 'wandel-doeboek' met mooie illustraties en pittige teksten.

Met het boek 'Voor zij die lijden' wil professor Distelmans artsen en de algemene bevolking antwoorden bieden over wat wel en niet kan in verband met euthanasie, palliatieve sedatie en het levenseinde.

'Barricades' biedt muziek die gecomponeerd en gespeeld werd aan het hof van Versailles tijdens de regering van Lodewijk XIV en XV (+/- 1675-1750).

Op I Still Play prijken 11 nieuwe werken voor piano solo, geschreven door John Adams, Laurie An-derson, Timo Andres, Louis Andriessen, Donnacha Dennehy, Philip Glass, Nico Muhly, Brad Mehldau, Steve Reich, Pat Metheny, en Randy Newman, ter ere van Bob Hurwitz, die in 2017 na 32 jaar zijn functie als directeur van het gerenommeerde Nonesuch-label ruilde voor deze van voorzitter-emeritus.

Taeko Okumura is een bekende Japanse fluitiste in het land van de rijzende zon. Haar innige en nauwe samenwerking met de Belgische harpiste Ingrid Procureur kwam meer dan 20 jaar geleden tot stand.

In zijn 25-jarige loopbaan voerde dr. Wim van de Voorde als wetsdokter duizenden lijkschouwingen uit, hij onderzocht duizenden plaatsen waar een bloederige misdaad is gepleegd, hij kwam in contact met duizenden slachtoffers en daders, in en buiten de rechtbank.

Violist Renaud Capuçon, cellist Gautier Capuçon en pianist Frank Braley slaan opnieuw de geniale handen in elkaar voor een kamermuziekfeestje, ditmaal door twee van Beethovens (wie anders in 2020) grootste pianotrio's No. 5 in D Major, Op. 70: De Geest en No. 7 in B-flat major, Op. 97: De Aartshertog op te nemen.

Met streamingdienst CineMember heb je onbeperkt toegang tot meer dan 700 kwaliteitsfilms die je voor 9,99 euro per maand onbeperkt kan bekijken, op maximaal vier schermen tegelijk.

Op From This Place stelt Pat Metheny tien gloednieuwe composities voor. De multigetalenteerde gitarist noemt het de plaat die hij al zijn hele leven wou maken. "Ze reflecteert een brede waaier van expressievormen die me al jaren interesseren."