De Poolse contratenor switcht van het religieuze naar het passionele. Het programma - met 8 opnames in wereldpremière- bestaat uit "opera aria's die het muzikale verhaal vertellen van een mannelijke minnaar in de barokke periode. Niet enkel de positieve kant, zoals de gelukkige wederzijdse liefde, maar ook de woede en zelfs krankzinnigheid komen aan bod."

Over een tijdspanne van 85 jaar barok koos Orlinksi aria's van Handel, Cavalli, Alessandro Scarlatti, Bononcini, Conti, Hasse, Orlandini, Predieri en Matteis. Zijn instrumentale partners zijn andermaal Il Pomo d'Oro en hun dirigent Maxim Emelyanychev.

Artsenkrant-club geeft 4 CD's weg: Facce d'amore van Jakub Józef Orlinski is uit bij Erato (Warner).

De Poolse contratenor switcht van het religieuze naar het passionele. Het programma - met 8 opnames in wereldpremière- bestaat uit "opera aria's die het muzikale verhaal vertellen van een mannelijke minnaar in de barokke periode. Niet enkel de positieve kant, zoals de gelukkige wederzijdse liefde, maar ook de woede en zelfs krankzinnigheid komen aan bod." Over een tijdspanne van 85 jaar barok koos Orlinksi aria's van Handel, Cavalli, Alessandro Scarlatti, Bononcini, Conti, Hasse, Orlandini, Predieri en Matteis. Zijn instrumentale partners zijn andermaal Il Pomo d'Oro en hun dirigent Maxim Emelyanychev. Artsenkrant-club geeft 4 CD's weg: Facce d'amore van Jakub Józef Orlinski is uit bij Erato (Warner).