Door dat alles kreeg hij een goed beeld van 'het kwaad': het intentionele kwaad van de psychopaat, de terrorist, de verkrachter en de roofmoordenaar, maar ook het soms door razende emotie ingegeven kwaad van de jaloerse echtgenoot of het ongewilde kwaad bij een ongeval.

De senior en primus van de Vlaamse wetsdokters geeft de lezer een uniek inzicht in hoe de menselijke geest werkt in haar donkerste gedaante. "Laat het gesprek varen, laat het gelach achterwege. Hier is de plaats waar het de dood behaagt het leven te helpen", luidt een inscriptie uit 1595 in de anatomiezaal van Padua.

Wie lid is van AK-club kan één van vijf exemplaren winnen.

Dr. Wim Van de Voorde, Het gezicht van het kwaad. 25 jaar wetsdokter: een blik op de menselijke geest. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts, 284 blz.

Door dat alles kreeg hij een goed beeld van 'het kwaad': het intentionele kwaad van de psychopaat, de terrorist, de verkrachter en de roofmoordenaar, maar ook het soms door razende emotie ingegeven kwaad van de jaloerse echtgenoot of het ongewilde kwaad bij een ongeval. De senior en primus van de Vlaamse wetsdokters geeft de lezer een uniek inzicht in hoe de menselijke geest werkt in haar donkerste gedaante. "Laat het gesprek varen, laat het gelach achterwege. Hier is de plaats waar het de dood behaagt het leven te helpen", luidt een inscriptie uit 1595 in de anatomiezaal van Padua. Wie lid is van AK-club kan één van vijf exemplaren winnen. Dr. Wim Van de Voorde, Het gezicht van het kwaad. 25 jaar wetsdokter: een blik op de menselijke geest. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts, 284 blz.