In deze video bespreekt professor André Scheen van de Universiteit van Luik de GLP-1-analogen (GLP-1 = Glucagon Like Peptide1). Een betere naam zou waarschijnlijk zijn: GLP-1-receptoragonisten. Professor Scheen geeft commentaar bij de resultaten van twee grote klinische studies die met GLP-1-agonisten werden uitgevoerd: de HARMONY-studie met albiglutide en de PIONEER-studie met semaglutide.

Prof. Scheen heeft het in deze video ook over de voorspelbare gevolgen van die studies voor België en over de keuze tussen GLP-1-agonisten en SGLT2-remmers (remmers van de natrium-glucose-cotransporter type 2).

In deze video bespreekt professor André Scheen van de Universiteit van Luik de GLP-1-analogen (GLP-1 = Glucagon Like Peptide1). Een betere naam zou waarschijnlijk zijn: GLP-1-receptoragonisten. Professor Scheen geeft commentaar bij de resultaten van twee grote klinische studies die met GLP-1-agonisten werden uitgevoerd: de HARMONY-studie met albiglutide en de PIONEER-studie met semaglutide. Prof. Scheen heeft het in deze video ook over de voorspelbare gevolgen van die studies voor België en over de keuze tussen GLP-1-agonisten en SGLT2-remmers (remmers van de natrium-glucose-cotransporter type 2).