Het Zwitserse systeem voor de vergoeding van artsen is grotendeels gebaseerd op de duur van de consultatie. Ze krijgen een vergoeding per tijdseenheid van vijf minuten; voor de eerste en de laatste vijf minuten is er een hoger tarief.

Sinds 1 januari zijn de regels verstrengd, zo meldt het Franse webmagazine What's Up Doc. Voortaan mogen standaardraadplegingen bij zowel huisartsen als specialisten niet langer duren dan 20 minuten. Voor jonge kinderen, ouderen en patiënten met specifieke noden mag de raadpleging uitlopen tot 30 minuten. Duurt het nog langer, dan krijgt de arts daar geen vergoeding meer voor.

De bedoeling van de ingreep is om jaarlijks zo'n 400 miljoen euro te besparen.

Tegelijk krijgen de Zwitserse artsen de mogelijkheid om prestaties aan te rekenen die ze uitvoeren in afwezigheid van patiënten. Het gaat dan om onder andere om administratieve zaken en het opstellen van allerlei documenten, voor verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld.

Het Zwitserse systeem voor de vergoeding van artsen is grotendeels gebaseerd op de duur van de consultatie. Ze krijgen een vergoeding per tijdseenheid van vijf minuten; voor de eerste en de laatste vijf minuten is er een hoger tarief. Sinds 1 januari zijn de regels verstrengd, zo meldt het Franse webmagazine What's Up Doc. Voortaan mogen standaardraadplegingen bij zowel huisartsen als specialisten niet langer duren dan 20 minuten. Voor jonge kinderen, ouderen en patiënten met specifieke noden mag de raadpleging uitlopen tot 30 minuten. Duurt het nog langer, dan krijgt de arts daar geen vergoeding meer voor.De bedoeling van de ingreep is om jaarlijks zo'n 400 miljoen euro te besparen.Tegelijk krijgen de Zwitserse artsen de mogelijkheid om prestaties aan te rekenen die ze uitvoeren in afwezigheid van patiënten. Het gaat dan om onder andere om administratieve zaken en het opstellen van allerlei documenten, voor verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld.